Zeman festival od 28. do 30. jula u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 28.Jun.2022, 15:29

Zeman festival od 28. do 30. jula u Novom Pazaru

Peti World Music Fest Zeman koji neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom biće održan u Novom Pazaru od 28. do 30. jula, najavio je danas umetnički direktor ove manifestacije Mirza Redžepagić. On je radiju Sto plus rekao da će i ove godine publika tokom tri večeri festivala uživati u sjajnim izvođačima koji će promovisati tradicionalne pesme celog balkanskog područja. „Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << će otvoriti „Džambo aguševi orchestra“, trubački sastav iz Makedonije koji poslednjih deset godina nastupa u Evropi i svetu, a sledeće večeri nastupiće ženski trio iz Grčke, „Sinafi trio“ čiji se repertoar sastoji od grčkih, turskih i balkanskih kompozicija“, rekao je Redžepagić. Dodaje da će poslednje večeri festivala biti održano takmičenje „Glas Zemana“, nakon čega će koncert održati sarajevski bend „Divanhana“. Redžepagić podseća da su u toku prijave za takmičenje „Glas Zemana“ koje će trajati do 10.jula, a stručni žiri će odabrati osam najboljih izvođača koji će se predstaviti na festivalu. Organizator festivala je Kulturni centar u Novom Pazaru, uz podršku grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. The post Zeman festival od 28. do 30. jula u Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvih pedeset godina filmskog festivala u Sopotu

Izvor: Danas, 28.Jun.2022

- Filmski festival u Sopotu je dobio najlepši poklon za poluvekovni jubilej od srpske kinematografije - 27 igranih filmova od kojih tri manjinske koprodukcije, koji će biti prikazani u takmičarskoj konkurenciji, a imamo i dve premijere – rekao je umetnički direktor Sofesta Aleksandar Avramović...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.