Izvor: Danas, 28.Jun.2022, 17:26

Prvih pedeset godina filmskog festivala u Sopotu

- Filmski festival u Sopotu je dobio najlepši poklon za poluvekovni jubilej od srpske kinematografije - 27 igranih filmova od kojih tri manjinske koprodukcije, koji će biti prikazani u takmičarskoj konkurenciji, a imamo i dve premijere – rekao je umetnički direktor Sofesta Aleksandar Avramović na konferenciji za novinare u Skupštini grada povodom 50. izdanja ove filmske smotre koja će se održati od 4. do 10. jula u Sopotu i na kojoj će se simbolički odati počast svima onima koji su zaslužni za njen razvoj.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Na festivalu u Sopotu 27 filmova, spomenik Bati Živojinoviću ispred Centra za kulturu

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2022

Na 50. Filmskom festivalu u Sopotu, koji se održava od 4. do 10. jula pod sloganom “Prvih pedeset”, u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano 27 filmova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.