Tamara Vučić: Pitanje identiteta ključno u budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 21:18

Tamara Vučić: Pitanje identiteta ključno u budućnosti

U Etnografskom muzeju večeras je otvoren Šesti Etnolodži fest i održana ekskluzivna modna revija pod nazivom "Kulturna moda".

Etnolodži fest otvorili su supruga predsednika republike Tamara Vučić i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.

Supruga predsednika rekla je da će pitanje identiteta biti ključno u budućnosti.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Kulturno nasleđe temelj je identiteta jednog naroda i potencijal za razvoj", rekla je Vučić.

Žiofre je izjavio da se ta manifestacija održava u slavu kulturnog nasleđa koje nas sve povezuje.

"Očuvanje kulturnog nasleđa u Evropi jedna je od glavnih misija Evropske unije i drago mi je što Srbija učestvuje u tom projektu. Do sada smo u projekat Kreativna Evropa uložili 12 miliona evra i drago mi je što mogu da kažem da smo spremni da možemo da povećamo ta sredstva za 50 odsto", rekao je Žiofre.

On je istakao da Evropska unija ceni doprinos Srbije zajedničkom evropskom identitetu i podsetio da je moto Evropske unije Ujedinjeni u različitosti.

Na modnoj reviji prikazana je kolekcija Marijane Andrić "Sirogojno Stori baj mi", kolekcija britanskih modnih kreatora koja je sačinjena od stoprocentne škotske vune i kolekcija modnih kreatora iz Bihora u Rumuniji.

Događaju su prisustvovali ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, kao i članovi diplomatskog kora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) ETNOLODŽI FEST I REVIJA U ETNOGRAFSKOM MUZEJU Tamara Vučić: Pitanje identiteta ključno u budućnosti

Izvor: Blic, 07.Okt.2022

U Etnografskom muzeju večeras je otvoren Šesti Etnolodži fest i održana ekskluzivna modna revija pod nazivom "Kulturna moda".

Nastavak na Blic...

Etnolodži fest i modna revija u Etnografskom muzeju! Tamara Vučić: Pitanje identiteta ključno u budućnosti (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 07.Okt.2022

Žiofre je izjavio da se ta manifestacija održava u slavu kulturnog nasleđa koje nas sve povezuje

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.