Svetski muzički događaj u Beogradu: Uz Bočelija, druge večeri Belgrade River Fest-a nastupa Mariza

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2022, 18:08

Svetski muzički događaj u Beogradu: Uz Bočelija, druge večeri Belgrade River Fest-a nastupa Mariza

Dođi do reke! Belgrade River Fest 22. i 23. jul, plato Geozavoda!

Fado diva Mariza još jedno je svetski poznato ime koje će obeležiti prvo izdanje prestižnog festivala Belgrade River Fest. Nakon što će festival 22. jula otvoriti najvoljeniji tenor sveta Andrea Bočeli, na platou Geozavoda - jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, 23. jula nastupiće i Mariza, planetarno popularna umetnica iz Portugala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Mariza je koncerte u Beogradu rasprodala već šest puta, a ovoga puta stiže u prestonicu Srbije sa iskrenim oduševljenjem i željom da zajedno sa organizatorima Belgrade River Fest-a priredi koncertni spektakl za pamćenje, poput onih koje je već imala u Royal Albert Hall-u u Londonu ili Operi u Sidneju. U pratnji svojih muzičara, na velikoj sceni na obali reke Save, pod otvorenim nebom, Mariza će publiku uvesti u magični svet fado-a, za koji se kaže da je “muzika duše”.

Ova muzička zvezda posebnu ljubav i pažnju srpske publike dobila je kada je 2014. godine zaustavila aktuelnu turneju kako bi učestovala u humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Tada je rekla da je "muzika most između kultura, i da ona nema jezik", što se potvrđuje prilikom svakog njenog koncerta gde publika iznova biva opčinjena glasom i ritmom tradicionalne muzike Portugala.

Pod sloganom "Dođi do reke", festival će biti realizovan uz podršku partnera MTS, Dunav osiguranje, Belgrade Waterfront i Poštanska štedionica, sa ciljem da kulturna dešavanja pozicionira na jednoj od najlepših gradskih lokacija, na obali reke, po ugledu na svetske metropole.

Ulaznice za Marizinin koncert dostupne su po ceni od 3900 do 6900 dinara na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.