Oktober fest  na Zrenjaninskom putu

Izvor: Blic, 29.Sep.2013, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oktober fest" na Zrenjaninskom putu

BEOGRAD - Po ugledu na poznati minhenski festival piva „Oktober fest“ se organizuje i u Srbiji, već drugi put u restoranu “Dobar znak” u Krnjači (Zrenjaninski put) i trajaće do 24. Oktobra.

Beograd će ovog meseca biti domaćin drugog Internacionalnog festivala piva „Oktober fest 2013“. Uz prezentaciju pivarskih kompanija posetitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << festivala će uživati i u najkvalitetnijem pivu, roštilju, a sve to uz učešće zabavnih, muzičkih etno-grupa.

Festival organizuje restoran "Dobar znak" i kako su istakli cilj organizacije jednog ovakvog događaja je da se ljubiteljima piva predstave najznačajniji proizvođači piva, a u okviru zabave će uživati uz akustičnu svirku svakog četvrtka I petka.

– Ovaj festival se organizuje po drugi put u Beogradu I utisci posetioca su veoma pozitivni. Naš cilj je da gosti uživaju u odličnom pivu i bavarskoj kuhinji, kaže Drago Dobrilović, organizator festivala.

Cilj održavanja "Oktoberf esta" u Beogradu je da dočara atmosferu tradicionalne nemačke kulture i mentaliteta, a kako su istakli organizatori, to je prilika i za druženje i uspostavljanje novih kontakata u opuštenoj atmosferi, uz bavarsku kuhinju i pivo.

Prošla nedelja u Minhenu je bila posebna, završio se Oktobar Fest I sve ono što on donosi. Ove godine je na Oktobar Festu popijeno oko 6.9 miliona litara piva i pojedeno 111 bikova. Festival je posetilo 6.5 miliona ljudi.

Festival je poznat po plavokosim Nemicama koje su maskote ovog festivala. Širom sveta poznato je da ove dame imaju specifičnu sposobnost nošenja piva do svojih mušterija, koje u jednoj ruci nose i po četiri velike litarske krigle.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.