Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici NDP-a osudili gašenje banjalučkih festivala

BANJALUKA - Odbornici NDP-a u gradskoj Skupštini danas su oštro osudili gašenje banjalučkih festivala kao što su Kratkofil, Festival animiranog filma, „Kastel rock fest“.

"I prošla i ova uprava odbijaju da pomažu Demofest, kulturni događaj koji je već postao brend Banjaluke i regionalno važan događaj, ali su zato spremni da novac građana Banjaluke daju komercijalnim festivalima iz okruženja kao što je „Exit“. Pozivamo gradonačelnika da se jasno izjasni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o tome šta mu je važnije, autohtoni banjalučki kulturni događaji i inicijative ili  finansiranje preskupih komercijalnih događaja koji su u suprotnosti sa interesima kulturnih radnika Banjaluke", rekla je Mirna Savić Banjac, odbornica NDP-a.

Govoreći o aktuelnoj situaciji o radu banjalučke Toplane odbornici NDP-a su naglasili da se pokušava javno kreirati kriza nakon čega se sjednice skupštine grada odgađaju.

"Gradska Toplana stalno vodi procese utjerivanja dugova i otimanja lične imovine građana zbog neplaćnih računa, ali istovremeno ne snosi nikakvu odgovornost za loše grijanje i smrzavanje građana Banjaluke u pojedinim dijelovima grada. Pozivamo gradonačelnika da smijeni rukovodstvo toplane zbog katastrofalnog stanja u toplani i da osigura da toplana značajno umanji račune građanima u svim dijelovima grada u kojima je grijanje bilo na nezadovoljavajućem nivou", rekao je Saša Lazić odbornik NDP-a.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.