Novi Sad prava adresa za Tesla fest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad prava adresa za "Tesla fest"

Novi Sad je prava adresa za održavanje "Tesla festa" jer je to jedini grad koji je još davne 1936. godine Nikolu Teslu proglasio počasnim građaninom, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je za pronalazače i mlade talente iz Srbije i zemalja učesnica "Tesla festa" priredio prijem u Gradskoj kući.

On je tom prilikom rekao da je ovo 28 festival inovatorstva, pronalazaštva i stvaralaštva koji se održava u Novom Sadu.

"Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nas je izuzetno bitno da je među učesnicima veliki broj mladih ljudi", rekao je Vučević, dodajući da će Novi Sad uvek podržavati stvaralaštvo, inovatorstvo, pronalazaštvo i nauku.

Predsednik UO Saveza pronalazača Vojvodine i organizator "Tesla festa" Anđelko Glavašević je rekao da je ta smotra postala brend Novog Sada na kojoj su nastupili pronalazači i inovatori iz 25 zemalja.

"Tesla fest ove godine okuplja 150 izlagača i više od 500 pronalazaka", rekao je on.

Glavašević je pojasnio da je suština "Tesla festa" želja pronalazača da pokažu potencijal da se primenom njihovih pronalazaka može ostvariti tehnološki napredak.

Ovogodišnji "Tesla fest" - 28. Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva održava se od 12. do 15. oktobra na Spensu, pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

Obuhvata osim izložbe pronalazaka, industrijskog dizajna, žigova i oznaka geografskog porekla i robnih marki i međunarodnu konferenciju o inovacijama, kao i međunarodno takmičenje tehničkog stvaralaštva mladih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević:Grad više neće rešavati probleme JP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014

"JKP "Stan" nije u najgoroj situaciji, a u subvenciji je dobilo 50 miliona dinara u rebalansu budžeta. JKP "Stan" je promenilo program u rešavanju socijalnog programa, JKP "Stan" može najbrže da krene u rešavanje socijalnog programa", rekao je za RTV gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević...On...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.