Vučević:Grad više neće rešavati probleme JP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević:Grad više neće rešavati probleme JP

"JKP "Stan" nije u najgoroj situaciji, a u subvenciji je dobilo 50 miliona dinara u rebalansu budžeta. JKP "Stan" je promenilo program u rešavanju socijalnog programa, JKP "Stan" može najbrže da krene u rešavanje socijalnog programa", rekao je za RTV gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je istakao i da JKP "Lisje" ne treba da se bavi građevinskim delatnostima, da je sve to splet jednih okolnosti koje traju deceniju i više, i da je prednost što je Vlada republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije zabranila novo zapošljavanje u javnom sektoru.

"Ključni problem je da struktura i broj zaposlenih ne rešavaju finansijske probleme, mora da se uđe u ozbiljno rešavanje i sanaciju ekonomskih problema koje imaju javna preduzeća", rekao je Vučević.

"Grad mora da preduzme ni malo lake korake da bi sačuvao gradska javna preduzeća", naveo je on.

Kako je istakao Vučević JKP "Put" ima sedam miliona evra duga. Najveći problem je jer je to javno preduzeće uzimalo podizvođače i sav novac je odlazio tim podizvođačima.

"Javna preduzeća će morati da preduzmu nove korake, grad neće više rešavati njihove probleme", rekao je Vučević.

On je dodao i da PU "Radosno detinjstvo" je zadužena što državi što komercijalnim poveriocima nešto više od šest i po miliona evra, neverovatno kako je to učinjeno, i sa stalnom opstrukcijom da se utvrdi broj zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.