Mladi makedonski glumci donose u Niš priču o ljubavi

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi makedonski glumci donose u Niš priču o ljubavi

Treće večeri festivala “Urban fest” program se seli u nišku Opštinu Palilula gde će na otvorenom predstavu “Barbara te sakam” izvesti dramska grupa iz Bitolja, a komad “Kenguri” odigraće Pozorište mladih iz Kragujevca.

Predstavu “Barbara te sakam” makedonska dramska grupa “Bez maske” igraće iza zgrade Opštine Palilula od 20:30.

Ona, kako se navodi u opisu, govori o ljubavi između >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dve ličnosti koje pripadaju različitim društvenim slojevima, žive u različitim ekonomskim sredinama, različito doživljavaju život i sasvim različito definišu reč ljubav.

U dvorištu Doma učenika i Gimnazije Svetozar Marković od 22 sata nastupiće kragujevačko pozorište koje pripada Centru za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević”.

Komad “Kenguri” donosi priču o petoro ljudi koje igra troje glumaca. Radnja je, stoji u opisu, savremena, kao i karakteri “koji svojim specifičnim glumačkim sredstvima slikaju pred publikom težnju ljudskog bića da bude slobodan, da bude različit i svoj”.

U petak se program Međunarodnog studentskog festivala pozorišta seli u Opštinu Pantelej u kojoj će biti izvedene predstave “Suze i biseri“ i “To ti je lajf“. Festival se završava u subotu 5. septembra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.