Kolibri u promociji zdravog života

Izvor: RTS, 29.Jun.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kolibri" u promociji zdravog života

Topčiderski park je ovog vikenda u znaku spajanja tradicije sa novim tehnologijama. Nastupom na bini koja se napaja solarnom energijom, dečiji hor "Kolibri" otvorio "Organik lajv fest", koji se bavi promocijom prirodnih resursa, organske hrane, zaštite životne sredine i zdravog života.

Nastupom hora "Kolibri" zvanično je otvoren "Organik lajv fest", festival koji se bavi promocijom prirodnih resursa, organske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hrane, zaštite životne sredine i zdravog života uopšte.

U godini u kojoj slavi pola veka postojanja, najpoznatiji dečiji hor nastupio je na bini koja se napaja isključivo solarnom energijom.

Izražajni, iskreno uživljeni u svaku notu i sadržaj svog koncerta, "Kolibri" su pokazali i da su upoznati sa problemima koji su tema ovog festivala i da njihova priprema za koncert obuhvata više od vežbanja pesama.

Solarna bina postavljena u blizini Miloševog konaka i starog Platana, napaja se energijom sunca pomoću panela snage 5 kilovata, i oko nje nema kablova.

"Čak i sami izvođači tokom jučerašnjeg, prvog dana festivala, poput Garavog sokaka, nisu verovali da sviraju u stvari, preko sunca", kaže direktor festivala Nikola Bulj.

Kroz muziku i kroz mnogo drugih sadržaja, Topčiderski park je ovog vikenda u znaku spajanja tradicije sa novim tehnologijama.

Festival se održava od 28. do 30. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Košutnjak: Uživanje u igraonici od slame

Izvor: Večernje novosti, 29.Jun.2013

IZGRADNjA Eko-kuće od bala slame, ekološka radionica, dečja igraonica sa velikim lavirintom od bala sena, ulica organske i zdrave hrane, radionica za prepoznavanje listova biljaka, iscrtavanje platnenih torbi voštanim bojama, samo su neke od aktivnosti kojima su se u subotu u Topčiderskom parku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.