“Organik lajv fest”: Magareći sir za 1.000 evra i prva solarna bina u Evropi

Izvor: Blic, 28.Jun.2013, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Organik lajv fest”: Magareći sir za 1.000 evra i prva solarna bina u Evropi

U Topčiderskom parku otvoren je festival organske i zdrave hrane “Organik lajv fest”. Festival traje do 30. juna, od 10- 20 sati, a ulaz je slobodan. Ovo je prvi ovakav festival u jugoistočnoj Evropi i promoviše organsku proizvodnju, obnovljive izvore energije, očuvanje životne sredine i uopšte zdrav način življenja.

U improvizovanoj “Ulici zdrave i organske hrane”, mogu se videti proizvođači iz čitave Srbije koji iz brvnara-štandova, nude svoje proizvode >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na degustaciju i prodaju. Na štandu “Zasavice”, recimo, nude kulen od magarećeg mesa, mast i čvarke, kobasice, sapune i kreme od retkog magarećeg mleka, kao i sir.

- To vam je najskuplji sir na svetu! Jedan kilogram košta svega 1.000 evra - objašnjava uz osmeh mladić na štandu.

U parku su organizovane igrice za decu, škola jahanja.

Na prvoj “solarnoj bini” u Evropi juče je odigrana pozorišna predstava “Nikola Tesla- Prilagođavanje anđela” a potom su posetioce zabavljali “Đura i mornari”, “Garavi sokak”...

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Kolibri" u promociji zdravog života

Izvor: RTS, 29.Jun.2013, 21:39

Topčiderski park je ovog vikenda u znaku spajanja tradicije sa novim tehnologijama. Nastupom na bini koja se napaja solarnom energijom, dečiji hor "Kolibri" otvorio "Organik lajv fest", koji se bavi promocijom prirodnih resursa, organske hrane, zaštite životne sredine i zdravog života...Nastupom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.