Gete fest u Nišu

Izvor: Megafon.co, 24.Okt.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gete fest u Nišu

Osmi Gete fest, održava se od 24. do 29. oktobra 2019. godine u bioskopu Cineplexx u Nišu. Organizatori su Niški kulturni centar i Gete institut iz Beograda.
Cena ulaznice je 150 dinara.
Četvrtak, 24. oktobar 20 sati
„25 KM/H“, Nemačka, 2018. R: Markus Goler, 109 min
Rođena braća Kristijan i Georg godinama nisu bila u kontaktu. Ponovo se sreću tek kada im umre otac, na sahrani. Isprva ne mogu da nađu >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << zajednički jezik, ali nakon što zajedno odigraju nekoliko partija stonog tenisa i pritom ispiju nekoliko čašica stara bliskost ipak se vraća. Braća odlučuju da konačno ostvare dečački san o tome da na mopedima proputuju Nemačku.
Petak, 25. oktobar 19 sati
„SAMO OBIČNA ŽENA“, Nemačka, 2019. R: Šeri Horman, 92 min
Glavna junakinja Ajnur priča priču  iz vlastite perspektive. Ona je odlučna  mlada žena koja voli život i koja tačno zna kako želi da ga živi. Uspela je da pobegne iz nasilnog braka i ne dozvoljava više da joj roditelji i braća propisuju šta sme, a šta ne sme.
21  sat
„SYSTEM CRASHER“, Nemačka, 2019. R: Nora Fingšajt, 118 min
Devetogodišnja devojčica Beni s neobuzdanom energijom traga za ljubavlju, bacajući u očaj sve oko sebe. Ona je mala, ali opasna. Svaki pokušaj da se nađe trajno rešenje za njen problem unapred je osuđen na neuspeh.  Sve službe za socijalni rad smatraju da je devetogodišnja Boni beznadežan slučaj, takozvani system crasher.
Subota, 26. oktobar 19 sati
„MELANHOLIČNA DEVOJKA“, Nemačka, 2019. R: Zuzane Hajnrih, 100 min
Devojka luta velikim gradom u potrazi za prenoćištem. Filmsko putovanje kroz 15 komičnih susreta. Ono nas vodi kroz naše postmoderno društvo, a povezuje pop i teoriju, feminizam i humor, a prepuno je i citata koji bi dobro pristajali neonskim reklamama.
21 sat
„GUNDERMAN“ ,Nemačka, 2018. R: Andreas Drezen, 120 min
Istinita priča o bageristi Gerhardu Gundermanu, koji je 70-ih i 80-ih godina prošlog veka bio i velika muzička zvezda u Istočnoj Nemačkoj. Po ujedinjenju Nemačke ispostavilo se da je u njegovom životu i radu i te kako bilo i kontroverznih momenata.
Nedelja, 27. oktobar 19 sati
„LARA“, Nemačka, 2019. R: Jan Ole Gerster, 98 min
Lara puni šezdeset godina i trebalo bi da se raduje rođendanu, naročito zato što njen sin Viktor, kao profesionalni pijanista, baš te večeri drži najvažniji koncert u karijeri. A upravo je ona svojevremeno prepoznala njegov talenat i forsirala njegovo muzičko obrazovanje i muzičku karijeru.
21 sat
„GOLMAN TRAUTMAN“, Nemačka, 2018. R: Markus H. Rozenmiler, 120 min
Istinita priča o golmanu Bernu Trautmanu, koji je rođen u nemačkom gradu Bremenu 1923. godine. Tokom Drugog svetskog rata dospeva u britansko zarobljeništvo. Na fudbalskoj utakmici između dve ekipe zarobljenika zapaža ga Džek Frajer, menadžer jendog engleskog amaterskog kluba. Frajer odlučuje da nadarednog ratnog zarobljenika dovede u svoj tim, uprkos nezadovoljstvu budućih saigrača.
Ponedeljak, 28. oktobar 19 sat
„BIO SAM KOD KUĆE, ALI“ Nemačka/Srbija, 2019. R: Angela Šanelec, 105 min
Astrid ima trinaestogodišnjeg sina Filipa, koje je nestao i nedelju dana nije bilo ni traga ni glasa od njega. Nakon toga vratio se kući, bez reči, bez ikakvog objašnjenja, ali sa povređenim stopalom. Astrid i Filipovi nastavnici samo mogu da nagađaju šta ga je navelo na beg od kuće
21 sat
„ATLAS“ Nemačka, 2018. R: David Navrat, 100 min
Valter ima 60 godina i najbolji je i najpouzdaniji nosač u transportnoj firmi Rolanda Gronea, preduzeću koje se specijalizovalo za prinudna iseljenja. Grone je ušao u riskantan posao sa nekretninama, koji uključuje i pranje novca za jednu kriminalnu grupu. Da bi plan uspeo, neophodno je da se iz zgrade u centru isele svi podstanari i da se ona potom proda uz veliku zaradu.
Utorak, 29. oktobar 20 sat
„VAKERSDORF“, Nemačka, 2018. R: Oliver Hafner, 122 min
Opština Vakersdorf na zapadu Bavarske u finansijskim je teškoćama još od osamdesetih godina prošlog veka. Zbog toga načelnik okruga Hans Šujrer sa bavarskim ministrom za ekologiju donosi odluku da tamo podigne postrojenje za preradu radioaktivnog otpada. Stanovništvo je, naravno, zabrinuto.
Foto – NKC


Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.