Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2022, 21:11

DRUM DUM FEST 011: Vasil Hadžimanov Bend 1. oktobra 2022. godine u Leskovcu

LESKOVAC

Vasil Hadžimanov Bend nastupaće u Leskovcu na 11. Drum Dum Festivalu, koji će biti održan 1. oktobra 2022. godine u Narodnom pozorištu u Leskovcu.

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, narodnih ritmova i zapadnjačkih, modernih muzičkih stilova (džez, fank, rok, progresivna, vorld music…) potpuno je autentična u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njegovoj muzici i predstavlja jedinstven pristup džez muzici. Uporan, uvek prisutan, muzičar beskrajne radne energije i muzikalnosti, Vasil Hadžimanov, pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je karika srpskog džeza, s kraja XX veka i početka novog milenijuma, ličnost koja nosi vezujući gen predaka koji su, svaki na svoj način, ostavili trag u balkanskoj muzici i kulturnom nasleđu.

Između ostalih, pred leskovačkom publikom nastupiće i dvojica eminentnih muzičara, Viktor Filipovski na bubnjevima i Bojan Ivković na perkusijama.

Bojan Ivković (rođen 15. oktobra 1975.) je muzičar i glumac, originalan po svojoj kreativnosti, spontanosti, gruvu i brzini. Bojanova karijera traje više od dve decenije. Njegovo interesovanje za muziku postoji još od rane mladosti, a počeo je sa bubnjevima, verovatno jedinim instrumentom koji je mogao da prenese Bojanovu energiju. U sastavu Vasil Hadžimanov Benda, počeo je 1999. godine i od tada su Bojan i Vasil nerazdvojni, kako na profesionalnom, tako i na ličnom nivou. Tokom svog muzičkog stvaralaštva, Bojan je nastupao na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima džez i ’’world’’ muzike. Učestvovao je u snimanju preko 15 albuma i na mnogim drugim muzičkim projektma. Bojan je dobitnik brojnih nagrada za razna muzička ostvarenja i internacionalno je prepoznat kao jedan od najboljih džez fjužn perkusionista današnjice.

Viktor Filipovski je rođen 1992. godine u Skoplju, a muzikom je počeo da se bavi sa 14 godina. Kako je bio veoma zainteresovan za makedonsku tradicionalnu muziku, upisao je Srednju muzičku školu “Ilija Nikolovski Luj”, odsek- makedonske tradicionalne igre i muzika. Svirao je razne tradicionalne instrumente, dok je glavna preokupacija bilo sviranje bubnjeva u underground Punk bendovima. Poslednjih nekoliko godina postaje jedan od najangažovanijih bubnjara na makedonskoj Džez sceni. Viktor postaje član Vasil Hadžimanov Band-a 2020. godine.

Karte za večernji program Drum Dum Festa 011 nalaze se u pretprodaji i njihova cena je 1000.00 dinara. Možete ih nabaviti u leskovačkom Narodnom pozorištu. Takođe, ulaznice možete kupiti i na dan održavanja festivala. Dobro došli!

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vasil Hadžimanov bend zatvara ”Drum dum fest” u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2022, 18:45

Posle 6 godina na leskovački ”Drum dum fest” vraća se Vasil Hadžimanov, čiji je koncert 2015. godine prekinut zbog toga što je stanarima u centru grada smetala buka. Jednom od najcenjenijih muzičara srpskog džeza na sceni leskovačkog Narodnog pozorišta 1. oktobra društvo će praviti Viktor...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.