Besplatne radionice programiranja i robotike za osnovce

Izvor: Megafon.co, 13.Sep.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne radionice programiranja i robotike za osnovce

Besplatne radionice programiranja i robotike za učenike osnovnih škola sa područja GO Medijana održaće se 14. septembra. Radionice koje će okupiti 40 učenika počinju u 10 sati u Skupštinskoj sali GO Medijana.
“Cilј je da učenici na početku nove školske godine steknu osnovna znanja iz programiranja, a koja im mogu biti od koristi u dalјem školovanju”, poručuju iz Opštine.
Organizatori radionica su Opština i Škola za strane jezike „Cambridge International“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << /> Medijana Dron fest 2019 Takođe u subotu, 14. septembra biće održan i Medijana Dron fest 2019. Od 10 do 20 sati na sportskim terenima u Brzom Brodu biće više od 20 takmičara. Oni će pokazati veštine na posebno pripremlјenim stazama uz prikaz svoje opreme, specijalno dizajniranih letilica, kao i tehnika i veština upravlјanja istim.
„Medijana Dron Fest 2019, predviđen je kao zabavni i edukativni događaj sa cilјem upoznavanja karakteristika bespilotnih letilica. Ali i zakonskim okvirima za njihovo upravlјanje i korišćenje, tehnikama letenja i oblastima primene”, kažu iz Opštine.
Organizatori su GO Medijana, Akademija strukovnih studija Niš i Udruženje modelara RC Naisus.
Foto – Saša Đorđević – MIC


Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.