Tri dana za sport i rekreaciju

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana za sport i rekreaciju



Na sportskim terenima na Adi Ciganliji danas počinje četvrti po redu „Alpha bank belgrade sport fest". Manifestacija će trajati do nedelje, 1. juna. Tokom ova tri dana posetioci Ade Ciganlije moćiće da se oprobaju u nekoliko desetina sportskih disciplina, a organizovane su i najrazličitije edukativne i društvene kampanje, promocije hrane, nesvakidašnji i atraktivni sportovi i plesovi.



Takmičenja u okviru festivala sporta počeće danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadmetanjem u rukometu, fudbalu i košarci koje će se održavati naredna tri dana na terenima za mali fudbal. Manifestaciju će zvanično otvoriti v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić sutra, u 14 sati, a sve će biti propraćeno padobranskim skokovima.

- Uz već tradicionalne sportove poput fudbala, košarke, odbojke na pesku, tenisa, posetioći ce moći da uživaju i u borilačkim veštinama, američkom fudbalu, izložbi jedrilica. Zaštitni znak ovog festivala postali su bandži skokovi i takmičenje za najjačeg čoveka, za koje iz godine u godinu ima sve više interesovanja - kaže Dejan Grastić iz „Beogradske kulturne mreže" koja je organizator „Sport festa".

Drugi dan festivala (subota) posvećen je pripadnicama lepšeg pola, kad će biti održan „Hemofarm logika ženski dan sporta i zdravlja", koji organizuje Dobrotvorni fond „Katarina Rebrača". Za ovu priliku prostor od oko 500 kvadratnih metara u blizini Okruglog kupatila biće pretvoren u oazu sporta i zdravlja, gde će dame moći besplatno da učestvuju u fitnes programima tokom celog dana, ali i dobiju brojne korisne savete i informacije o zdravlju, ishrani i lepoti. Na štandu ovog Fonda, uz donaciju, svaka žena dobiće suvenir kampanje „Jedinstvena si".

Jedan od sponzora Festivala sporta je i kompanija „Bol pekidžing" koja će u nedelju, 1. juna, organizovati „Dan limenke" - zabavno takmičenje po uzoru na „Igre bez granica". Timovi koji budu učestvovali u igrama nadmetaće se za glavnu nagradu - rafting Tarom.

„Sport fest" će obeležiti i druge društvene kampanje, između ostalog i „Astra" anti trafiking centra i kao i kampanja „Da li droga upravlja tvojim životom?"

Prema rečima Predraga Petrovića, direktora JP „Ada Ciganlija", ovo preduzeće uvek rado pomaže organizaciju manifestacija koje za cilj imaju promociju sporta i zdravog života.

- I ovom prilikom apelujemo na posetioce da se ne kupaju na Savskom jezeru. Temperatura vode je 19 stepeni i još uvek nije bezbedna za kupanje. Umesto kupanja posetioce mogu uživati u nekoliko desetina različitih sportskih disciplina, ali i drugim sadržajima koji se nalaze na Adi Ciganliji - rekao je Petrović.

On je apelovao i na roditelje i profesore da povedu više računa o svojoj deci, naročito maturantima, koji završetak škole, uglavnom uz piće i bez njihovog znanja, provode na Savkom jezeru.

Generalni sponzor Festivala sporta je „Alpha bank" koja je za posetioce pripremila brojne poklone i iznenađenja. Kvizovi, takmičenja, sportska i muzička dešavanja biće organizovana na štandovima ove lokacije koji će se nalaziti na levoj obali jezera.

Postavljanje zaštitne ograde

Iz uprave JP „Ada Ciganlija" kažu da je na levoj obali Savskog jezera kod velikih tribina, u blizini Sudijskog tornja, u toku postavljanje zaštitne ograde. Kako kažu, iako je na ovom delu jezera kupanje zabranjeno i tokom sezone, pojedini posetioci Ade Ciganlije zabrane i upozorenja dežurnih službi ne poštuju i, kupajući se na tom mestu, sebe direktno dovode u opasnost. Dubina Savskog jezera oko Sudijskog tornja na pojedinim mestima je i do pet metara, a nema ni postepenog nagiba pri ulasku u vodu kao na delovima koji su predviđeni za kupanje.

Plivački maraton

Na desnoj obali Savskog jezera (Makiška strana), kod kafića „Red šuz" sutra će biti održan i plivački maraton. Takmičenje počinje u 10 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.