Rekorderi na prvom Šunka festu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekorderi na prvom Šunka festu

KRČEDIN -

Na Prvom međunarodnom festivalu šunke i pršute Šunka fest koji je svečano otvoren u petak uveče na Stojšić salašu između Beške i Krčedina proglašene su naj-sunke u nekoliko kategorija.

Za najveću šunku u kategoriji privatnih proizvođaca proglašena je šunka Nenada Radina iz Stapara teska 38 kg.

Najveću šunku u kategoriji kompanijskih šunki tešku 45 kg imao je GEBI iz Čantavira.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Za najkvalitetniju proglašena je šunka Radeta Zeremskog iz Turije.

Najbolja šunka inostranog proizvođača je šunka slovenačkog Krasa.

Cilj festivala, na kojem izlaze vise od 50 učesnika, je promovisanje šunke kao vojvođanskog brenda i podsticaj proizvodnji kvalitetnijeg mesa, izvoza šunke kao turističkog proizvoda i razvoju sela.

Posetioci mogu videti različite činioce koji utiču na stvaranje šunke od njive do trpeze, od semena stočne hrane, poljoprivredne mehanizacije, opreme za klaničnu industriju, ali sve sto ide uz šunku, kvalitetni sirevi i vina.

Takođe, mogu da degustiraju i kupe vrhunske proizvode i uživaju u ukusnim jelima od šunke i dobroj kapljici.

Šunka fest se održava na Stojšić salašu, između Beške i Krčedina, 500m od isključivanja sa auto puta, do nedelje 12. juna.

Radno vreme za posetioce je od 10 do 20h, a potom se nastavlja zabavni program.

U subotu od 20h bira se Mis Šunka festa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Proglašeni pobednici Šunka festa

Izvor: Beta, 10.Jun.2011

NOVI SAD, 10. juna 2011. (Beta) - Za najkvalitetniju šunku na Prvom medjunarodnom festivalu šunke i pršute "Šunka fest", proglašena je šunka Radeta Zeremskog iz mesta Turija u opštini Srbobran, saopštili su danas organizatori tog takmičenja u okolini Indjije...Za najveću šunku u kategoriji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.