Proglašeni pobednici Šunka festa

Izvor: Beta, 10.Jun.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni pobednici Šunka festa

NOVI SAD, 10. juna 2011. (Beta) - Za najkvalitetniju šunku na Prvom medjunarodnom festivalu šunke i pršute "Šunka fest", proglašena je šunka Radeta Zeremskog iz mesta Turija u opštini Srbobran, saopštili su danas organizatori tog takmičenja u okolini Indjije.

Za najveću šunku u kategoriji privatnih proizvodjača proglasena je šunka Nenada Radina iz Stapara u opštini Sombor, koja je bila teška 38 kilograma, a za najveću šunku u kategoriji kompanijskih šunki, tešku 45 kilograma kompanija Gebi iz Čantavira kod Subotice.

Za najboju šunku inostranog proizvodjača proglašena je šunka slovenačke kompanije Kras.

"Šunka fest" se održava na Stojšića salašu, izmedju Beške i Krčedina u opštini Indjija i zatvara se u nedelju, 12. juna.

Cilj festivala, na kojem svoje proizvode izlaže više od 50 učesnika, je promovisanje šunke kao vojvodjanskog brenda i podsticaj proizvodnji kvalitetnijeg mesa, izvoza šunke kao turističkog proizvoda i razvoju sela.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.