Eks-Ju rokeri na Ušću

Izvor: Blic, 22.Jun.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eks-Ju rokeri na Ušću

Popularni festival „Beer Fest“ biće ove godine, u produkciji Beogradske kulturne mreže, održan u dva grada. U Beogradu nastupaju „Riblja čorba“, Bajaga i „Instruktori“, „Van Gogh“, Dejan Cukić, „Pankrti“, Neno Belan, Bilja Krstić, Beni Benasi i mnogi drugi, a u Vrnjačkoj Banji „Galija“, „Divlje jagode“ i „E-Play“.

Neki izvođači, kao što su „Partibrejkersi", „YU >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupa", „Orthodox Celts", „Sunshine", Inspektor Blaža ili Luis, sviraju u oba grada. Karavan najpre kreće u Vrnjačkoj Banji, na terenima sportskog centra „Raj" od 2. do 4. jula, a potom se seli u Beograd, gde će šou biti na Ušću, od 18. do 22. avgusta.

Na „Beer Festu" u Vrnja­čk­oj Banji, koji Beogradska kulturna mreža organizuje u saradnji sa tamošnjom opštinom i Turističkom organizacijom, prvog dana glavne zvezde biće „Partibrejkersi", Inspektor Blaža i „Kljunovi", kao i Luis. Najveća imena drugog dana biće „YU grupa", „Orthodox Celts" i „Sunshine", dok su zvezde trećeg dana „Galija", „Divlje jagode" i „E-Play".

U Beogradu će „Beer Fest" ove godine biti održan osmi put. Za prethodnih sedam godina to je postao najmasovniji festival u jugoistočnoj Evropi - prošle godine je za pet festivalskih večeri bilo 650.000 posetilaca. Ove godine program će, kažu u Beogradskoj kulturnoj mreži, biti najjači dosad. Na Ušću će svirati „Riblja čorba", Bajaga i „Instruktori", „Van Gogh", „Pankrti", Jurica Pađen i „Aerodrom", Dejan Cukić, Bilja Krstić, Ana Popović, Kiril Džajkovski, SARS, „Kall", poznati di-džej Beni Benasi i drugi.

Ulaz na oba festivala je besplatan.

Biram da recikliram

Beer Fest" je prošle godine bio praćen velikom društvenom kampanjom „Biram da recikliram" koja je naišla na odličan odjek: više od 15.000 ljudi donelo je prazne limenke na štand kampanje. Ove godine kampanja se nastavlja pod nazivom „Biram da recikliram 2010", a građani će moći da donose prazne limenke na štand kampanje koji će se od 8. jula do 17. avgusta nalaziti na platou ispred Tržnog centra „Ušće", a posle toga biće premešten na beogradski „Beer Fest".
Pogledaj vesti o: Fest,   Vrnjačka Banja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.