Da li biste probali specijalitet začinjen živim mravima?

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste probali specijalitet "začinjen" živim mravima?

Čuveni danski restoran Noma u Kopenhagenu, koji važi za najbolji u svetu, preselio se privremeno, do svetog Valentina, tj. Dana zaljubljenih, u japansku prestonicu.

Želeći da gostima pruži nezaboravan događaj, njegov proslavljeni kuvar Rene Redžepi je u pripremi jela sa ovog podneblja dodao svoju karakterističnu notu.

Žive škampe posute sitnim i, takođe, živim crnim mravima jedan je od 15 specijaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji posetioci restorana Noma Tokio, smeštenog na 37. spratu hotela Mandarin orijental, imaju priliku da gustiraju dok uživaju u pogledu na planinu Fudži.

Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo, prenosi londonski Gardian .

Noma je i ranije koristio mrave u svojim jelima, a Japanci su poznati kao veliki sladokusci morske hrane koja se još uvek "mrda". Žive hobotnice i riblja mlađ smatraju se delikatesom u Japanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.