Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015, 23:18 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Da li biste probali specijalitet "začinjen" živim mravima?
Čuveni danski restoran Noma u Kopenhagenu, koji važi za najbolji u svetu, preselio se privremeno, do svetog Valentina, tj. Dana zaljubljenih, u japansku prestonicu.
Želeći da gostima pruži nezaboravan događaj, njegov proslavljeni kuvar Rene Redžepi je u pripremi jela sa ovog podneblja dodao svoju karakterističnu notu.
Žive škampe posute sitnim i, takođe, živim crnim mravima jedan je od 15 specijaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji posetioci restorana Noma Tokio, smeštenog na 37. spratu hotela Mandarin orijental, imaju priliku da gustiraju dok uživaju u pogledu na planinu Fudži.
Svojom prirodnom metanskom kiselinom, mravi daju jelu "božanstveni" kiselkasti ukus, navode oni koji su probali jelo, prenosi londonski Gardian .
Noma je i ranije koristio mrave u svojim jelima, a Japanci su poznati kao veliki sladokusci morske hrane koja se još uvek "mrda". Žive hobotnice i riblja mlađ smatraju se delikatesom u Japanu.