Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEUTEŠNA SESTRA Alena Šehovića: Moj brat je 2 metra pod zemljom, a pijani policajac koji ga je ubio na slobodi

Nakon tragične smrti dve studentkinje, Selme Agić (21) i Edite Malkoč (20), koje je kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, automobilom ubio Sanjin Sefić (25), na Fejsbuku se pojavila potresna ispovest sestre, čiji je brat stradao na skoro identičan način.

Naime, sestra Alena Šehovića, koji je poginuo u sarajevskom naselju Reljevo,  u novembru prošle godine, kada je u skuter koji je on vozio udario automobil „volvo“, izrazila je ogorčenost činjenicom da ubica njenog brata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije kažnjen.

Vozač je, nakon nesreće pobegao, dok je mladić ostao da leži mrtav na cesti.

Policija je kasnije uhapsila Admira Čorbu, za kojeg se osnovano sumnja da je ubio Alena.

Međutim, uprkos činjenici da je Čorbo, koji radi u Graničnoj policiji BiH, bio pijan kada je automobilom udario u skuter nastradalog Šehovića, on je danas slobodan čovek.

Ogorčena činjenicom da je ubica njenog brata na slobodi, sestra Alena Šehovića, Zvjezdana Stella, svoju priču podelila sa pratiocima na najpopularnijoj društvenoj mreži – Fejsbuk.

- Moga brata više nema i vratiti ga ništa ne može. Zvao se Alen Šehović i imao je 32 godine, kada ga je udario pijani granični policajac. Naravno, nije se zadržao, već je pobegao sa mesta nesreće. Od tog dana moja majka i ja čekamo pravdu, čekamo da se nešto desi, ali nažalost pomaka nema. Naravno, on je policajac, ima leđa koja ga štite. Dok moj brat leži dva metra pod zemljom, ubica moga brata je slobodan – piše između ostalog u Fejsbuk statusu ove ožalošćene sestre.

Nakon Alenove smrti, njegovi prijatelji osnovali su na Fejsbuk grupu „Pravda za Alena“ putem koje ukazuju na postupke nemarnih vozača koji svakodnevno siju smrt na cestama BiH, a ujedno traže oštrije sankcije i odlučnije delovanje pravosuđa BiH u ovakvim slučajevima.

Podsećamo, Alen Šehović (32) poginuo je u novembru prošle godine u saobraćajnoj nesreći - u njegov moped zabio se svojim automobilom pijani vozač, koji je zatim pobegao sa mesta stravične nesreće.

Nesreću je skrivio Admir Čorbo, pripadnik Granične policije BiH. Iako je osumnjičen da je počinio teška krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i neukazivanja pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, a utvrđeno je i da je u momentu nesreće bio pijan, Čorbo je ubrzo nakon hapšenja pušten na slobodu odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu.

- Bio sam među prvima koji su prošli pored mesta nesreće. Jedna devojka mu je prišla da ga pokuša reanimirati, ali nažalost nije uspela - kazao je nakon nesreće jedan od očevidaca.

Dečak u majici sa likom Mikija Mausa

Naime, fotografija dečaka iz opkoljenog Sarajeva obučenog u majicu sa likom Mikija Mausa, koji u ruci drži pušku, postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola četvorogodišnje opsade.

- Ovo mi je jedna od najdražih ratnih fotki, jedva da sam i poznavao Alena, videli smo se tri puta, a imao sam osećaj da se znamo čitavu večost i jako je uveseljavao moj žvot. Poslednji susret je bio u avgustu u Holidej Inu gde je počeo raditi na filmu za Probu i neke Italijane.

Naravno da me slučajni susret jako obradovao, znajući da bi uskoro trebala biti izložba „Deca u ratu“ i naravno, on kao glavna zvezda.

Nažalost, ubrzo nakon toga je stradao u saobraćajnoj nesreći - napisao je ranije, nakon Alenove smrti, sarajevski fotograf Milomir Kovačević Strašni na svom Fejsbuk profilu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sestra tragično stradale studentkinje u Sarajevu: “NE VERUJEM NI U DRŽAVU, NI U PRAVDU”  

Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 07:52

Edita Malkoč, jedna je od dve devojke koja je ubijena u Sarajevu u naletu automobila kojim je upravljao Sanjin Sefić (25), rođena je Krupljanka. Njena porodica i prijatelji uvek ne mogu da veruje da Edite više nema...- Nemam ništa reći… Ne verujem u državu, pravdu, ni u zakon, samo u Boga verujem....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.