Uzvikivao je “Alahu Akbar” dok je pokušavao da odseče glavu žrtvi usred Amerike

Izvor: Telegraf.rs, 23.Avg.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzvikivao je “Alahu Akbar” dok je pokušavao da odseče glavu žrtvi usred Amerike

FBI je pokrenuo terorističku istragu nakon što je navodno jedan ekstremista pokušao da obezglavi čoveka i izbode ženu ispred kompleksa apartmana u Virdžiniji. Incident se odigrao u subotu veče, a policija ga je okarakterisala kao "nasumični napad".

Svedoci tvrde da je osumnjičeni identifikovan kao Vasil Rafat Faruki (20) i da je uzvikivao "Alahu Akbar" dok je pokušavao da obezglavi mušku žrtvu. Napadnuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << muškarac je uspeo da se suprostavi napadaču. Faruki je pokušao ranije ove godine da dođe do Sirije kako bi prošao teroristički trening u kampovima ISIS-a.

Najbizarnije je u ovom napadu što je policija uhapsila Farukija, koji je američki državljanin, kada je ušetao u istu bolnicu gde su primljene njegove žrtve i tamo zatražio medcinsku pomoć za svoje povrede.

Odmah je uhapšen i optužen za težak napad i ranjavanje i trenutno se nalazi u zatvoru bez mogućnosti kaucije.

Kako prenosi ABC News, Faruki je putovao u Tursku sa ciljem da se dokopa Sirije i pridruži se pripadnicima Islamske države. Kako navode izvori iz bezbednosnih krugova SAD, Faruki za koga se veruje da se samoradikalizovao, uspeo je da stigne samo do evropskih granica pre no što se ranije ove godine vratio kući u Virdžiniju. To što nije uspeo da pređe granicu i stigne do Sirije bila je odlučujuća stvar u tome da FBI počne da ga prati.

Prema saopštenju koje je objavila policija: "Dok su policajci bili u bolnici sa žrtvama napada, muškarac, identifikovan kao dvadesetogodišnji Vasil Rafat Faruki, ušao je u urgentni centar i zatražio medcinsku pomoć za povede koje je pretrpeo. Odgovarao je opisima osumnjičenog za napad i odmah je uhapšen".

Policija je, takođe, potvrdila da Faruki nije imao veze sa žrtvama napada.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

SAD: Uhapšen napadač koji je nožem povredio dvoje ljudi uz povike "Alahu Akbar"

Izvor: Blic, 23.Avg.2016

Državljanin američke savezne države Virdžinija Vasil Faruki optužen je da je tokom vikenda uz uzvike "Alahu ekber" nožem ranio muškarca i ženu u oblasti Roanoki, a istragu o ovom napadu vodi Federalni istražni biro /FBI/, saopštila je danas policija...U saopštenju se navodi da je Faruki osumnjičen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.