Izvor: Blic, 23.Avg.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Uhapšen napadač koji je nožem povredio dvoje ljudi uz povike "Alahu Akbar"

Državljanin američke savezne države Virdžinija Vasil Faruki optužen je da je tokom vikenda uz uzvike "Alahu ekber" nožem ranio muškarca i ženu u oblasti Roanoki, a istragu o ovom napadu vodi Federalni istražni biro /FBI/, saopštila je danas policija.

U saopštenju se navodi da je Faruki osumnjičen je da je nasumično nožem napao muškarca i ženu nakon što su ušli u stambenu zgradu.

Muškarac i žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su teže povrijeđeni. Muškarac se borio sa napadačem koji je uzvikivao "Alahu ekber".

Policija je uhapsila Farukija kada se pojavio u hitnoj pomoći u Roanokiju, gradiću udaljenom oko 320 kilometara jugozapadno od Vašingtona.

On je optužen prema dve tačke optužnice za nanošenje teških telesnih povreda.

Zadržan je u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Lokalni mediji navode da FBI istražuje mogućnost da je napadač pokušao da odseče glavu jednoj od žrtava.

Američke savezne vlasti već duže vreme prate Farukija, a medijska kuća "Ej-Bi-Si" navodi da je on prošle godine otputovao u Tursku i da je, možda, pokušao da pređe granicu sa Sirijom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.