Ukradene crvene cipele iz filma Čarobnjak iz Oza: FBI sproveo istragu i vratio ih vlasniku, a sada će imati poseban zadatak

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 13:29

Ukradene crvene cipele iz filma "Čarobnjak iz Oza": FBI sproveo istragu i vratio ih vlasniku, a sada će imati poseban zadatak

Kolekcionar nije očekivao da će se desiti ova neprijatnost kada ih je pozajmio muzeju.
Crvene cipele ukrašene rubinima obeležile su film "Čarobnjak iz Oza". Njih je nosila glumica Džudi Garlend u filmu, a onda su završile u muzeju u njenom rodnom gradu. Međutim, neko ih je ukrao iz muzeja, a onda su nakon 20 godina pronađene.
Kolekcionar suvenira Majkl Šo, koji poseduje kultnu obuću, odmah ih je predao aukcijskoj kompaniji ''Heritidž aukšens'' (Heritage Auctions), koja je danas najavila da će ih nositi na međunarodnu turneju pre nego što ih ponudi na aukciji u decembru.
Plan je da ove crvene cipele idu na međunarodnu turneju i da obiđu Los Anđeles, Njujork, London i Tokio, ali još...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.