Uhapšen vlasnik sajta Silk Road, najvećeg online tržišta narkotika

Izvor: Informacija.rs, 03.Okt.2013, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik sajta Silk Road, najvećeg online tržišta narkotika

FBI je uhapsio Rosa Ulbrihta, vlasnika web sajta „Silk Road“ („Put svile“) na kome se trgovalo drogom, malverima, hakerskim alatima i servisima, oružjem i municijom i ukradenim kredinim karticama. Ulbriht je uhapšen u San Francisku u utorak i optužen za trgovinu narkoticima, hakovanje i pranje novca. Vlasti su prilikom hapšenja zaplenile od Ulbrihta oko 26000 bitcoin-a čija je procenjena vrednost oko 3,6 miliona dolara. U sudskim dokumentima se navodi da je 29-ogodišnji Ulbriht 2006. diplomirao na Univerzitetu u Teksasu, ali i da je optuženi bio diplomac Univerziteta u Pensilvaniji...

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Uhapšen tvorac zloglasnog Silk rouda

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2013

SAN FRANCISKO - FBI je poslije dvogodišnje potrage uhapsio Rosa Vilijama Ulbrihta - tvorca zloglasne internet stranice "Silk roud", koja se bavila kriminalom svih vidova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.