U Beograd već stigli agenti FBI koji će čuvati Hilari Klinton i Ketrin Ešton

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beograd već stigli agenti FBI koji će čuvati Hilari Klinton i Ketrin Ešton

Zbog sutrašnje posete američke državne sekretarke Hilari Klinton i visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton, na ulicama Beograda biće angažovano oko 4.000 policajaca, sam aerodom čuvaće specijalna policija i agenti BIA, a u Beograd su već došli agenti FBI, čiji se tačan broj ne zna, prenela je večeras Televizija B92.

- Trasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od beogradskog aerodroma do Palate Srbija, koju će obezbeđivati pripadnici Žandarmerije, biće zatvorena za saobraćaj dok budu prolazile zvaničnice SAD i EU", rekao je za B92 Mladen Vučinić iz Uprave MUP-a Srbije za obezbedjenje odredjenih ličnosti i objekata.

On je apelovao na građane da, ukoliko ne moraju, ne koriste svoja vozila, već gradski prevoz i da izbegavaju trasu pored palate Srbija za vreme posete.

Vučinić je naveo da će Uprava koordinisati rad naših i stranih službi bezbednosti tokom sutrašnjeg dana i naglasio da će trasu od aerodorma do Palate Srbija nadgledati helikopterska jedinica, dok će specijalci biti postavljeni po krovovima.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je poseta Hilari Klinton poruka ohrabrenja Srbiji da ide pozitivnim tokom, kojim je krenula njena vlada, bez bilo kakvih pretnji i ultimatuma.

Dačić je novinarima u Sremskoj Kamenici rekao da je to oproštajna poseta Klintonove od regiona, da će Srbija kandidovati više tema za razgovor među kojima evropske integracije, dijalog Beograda i Prištine, pitanje regionalne saradnje, borba protiv organizovanog kriminala i međunarodnog terorizma kao i druge teme ukoliko bude vremena.

Prema Dačićevim rečima, Klintonova ne dolazi sa pretnjama jer za to, kako je uz osmeh rekao, uvek ima načina.

- Ne dolazi sa pretnjama ili ultimatima, za to uvek ima načina i za to se ne prelazi toliki put. Niko to ne bi uradio i napravio negativan sastanak nekoliko dana pred izbore u svojoj zemlji - rekao je Dačić i podsetio da su uskoro izbori za predsednika SAD.

Dačić, koji je i ministar policije, je najavio da će posetu Klintonove i Eštonove obezbeđivati oko četiri hiljade policajaca.

- Kada su mere obezbeđenja Klinton i Ešton, ili drugih međunarodnih zvaničnika tog ranga u pitanju tu nema subjektivnih procena ili smanjenja mera jer neko misli da je to nepotrebno - rekao je Dačić.

Povezane vesti: Kirbi: Poseta Hilari Klinton i Ketrin Ešton nije pritisak Dačić: Nikolić na razgovoru sa Klinton i Ešton Majer: Posetom Balkanu Klintonova želi da podseti ko je glavna sila Klintonova traži da i Nikolić pregovara o Kosovu NIN: U Beograd dolaze i Hilari Klinton i Ketrin Ešton
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton čuvaju MUP, BIA i FBI

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2012

Zbog sutrašnje posete Hilari Klinton i Ketrin Ešton, na ulicama Beograda biće angažovano oko 4.000 policajaca, sam aerodom čuvaće specijalna policija i agenti BIA, a u Beograd su već došli agenti FBI-ja, čiji se tačan broj ne zna, prenela je večeras Televizija B92.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Blokada autoputa zbog Hilari Klinton, državnu sekretarku čuvaju srpski specijalci i agenti FBI

Izvor: Blic, 30.Okt.2012, 10:36

Posetu državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton Beogradu obezbeđivaće 4.000 policajaca, izjavio je pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović, navodeći da će u vreme prolaska gostiju pojedine ulice biti zatvorene za saobraćaj. Glas SAD i EU: Hilari Klinton...

Nastavak na Blic...

Atmosfera pred dolazak Hilari Klinton i Ketrin Ešton

Izvor: Beta Video, 30.Okt.2012

BEOGRAD - Novinari pred dolazak drzavne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton. (Pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.