TRI PUTA UZVIKNUO ALAHU AKBAR I KRENUO U KRVAVI PIR: Novi detalji o napadu Bosanca Dženana na policiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 17:16

TRI PUTA UZVIKNUO "ALAHU AKBAR" I KRENUO U KRVAVI PIR: Novi detalji o napadu Bosanca Dženana na policiju (VIDEO)

U međuvremenu, i FBI ispituje slučaj kako bi utvrdio da li treba da se podnese federalne optužnica.

Bosanac Dženan Čamović je vikao "Alahu akbar" kada je nožem napao policajce u Bruklinu, prenose američki mediji nove detalje.

Kako prenose, tri puta je uzviknuo ovaj islamski poklič.

Vlasti do sada nisu bile u stanju da Čamovića (21) povežu sa bilo kakvom organizovanom terorističkom grupom, ali se sumnja da su njegova navodna taktika i zaseda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slične terorističkim napadima izvedenim u Parizu, rekao je Džon Miler, zamenik komesara jedinice za borbu protiv terorizma njujorške policije.

- Svi znaci su kao iz uputstva za teroriste - rekao je Miler.

NYPD saying 21 year-old Camovic Dzenan is behind a knife attack and shooting that left three officers injured late Wednesday. One of the officers was stabbed in the neck. Two others shot in the hand. The officers are stable. Dzenan was shot and is in critical condition. @ABC7NY pic.twitter.com/Lnva9kSdKD

— Candace McCowan (@CandaceMcCowan7) June 4, 2020

Članovi porodice Čamović rekli su da je Dženan pobožni musliman, ali da "apsolutno nije terorista".

On je ovog meseca otvorio nalog na Tviteru i "lajkovao" 24 tvita ljudi koji su izražavali antipolicijske stavove.

Podsetimo, Čamović, koji živi sa porodicom u Šipshed beju, naleteo je na grupu policajaca i jednom zabio nož u vrat nešto pre ponoći u sredu uveče na aveniji Fletbuš.

Navodno nema dosije, ali jedinica za istraživanje terorizma pretpostavlja da je povezan za Islamskom državom ili nekom drugom terorističkom grupom.

U sukobu su povređena još dvojica policajaca, pa su sva trojica završili u bolnici.

Ćamović, koji je zajedno sa porodicom emigrirao iz Bosne, teško je povređen u sukobu sa policijom i trenutno je u kritičnom stanju. Policija tek treba da ga sasluša, jer je intubiran u bolnici. Njujork Post navodi da se očekuje da će biti optužen po tri tačke za pokušaj ubistva.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.