Izvor: B92, 01.Apr.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP otkrio američkog pedofila

Beograd -- Američki FBI je na osnovu podataka o mreži internet pedofila u SAD koju je je otkrio MUP Srbije uhapsio jednog sveštenika pedofila iz države Nju Džersi.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala - Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala srpske policije "došli su do podataka o američkoj mreži internet pedofila koja je aktivnosti obavljala duže vreme".

MUP Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je da su "uspeli da identifikuju jednog od najaktivnijih članova ove grupe - Roberta Kevina Karlina, sa prebivalištem u američkoj saveznoj državi Nju Džersi".

Američki pravosudni organi prihvatili su operativni policijski materijal o mreži pedofila u SAD MUP-a Srbije i 18. februara 2009. započeli sopstvenu istragu, čiji rezultat je hapšenje jednog od pedofila, saopštio je MUP.

"Otkriveno je da Karlino svoje aktivnosti obavlja u okviru nekoliko pedofilskih grupa, kao i da je pored toga imao registrovano nekoliko lažnih naloga elektronske pošte i naloga u tzv. sobama za četovanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Karlino, posredstvom lažnih naloga, predstavljao "kao trinaestogodišnja devojčica, odnosno kao ženska osoba i majka starosti oko 25 godina".

Pripadnici srpskog MUP-a "su otkrili da je Karlino, inače sveštenik u gradu Malaga, imao i zaduženje da vodi tzv. 'Dečju crkvu', što je podrazumevalo svakodnevni rad sa malom decom".

U saopštenju se prenosi elektronsko novinsko izdanje "Gloster kaunti tajmsa" od 27. marta u kome se navodi da je "američki FBI na osnovu podataka dobijenih od MUP-a Srbije uhapsio Karlina".

"Prilikom pretresa njegove kuće pronađen je pedofilski materijal na čije je postojanje ukazivao MUP Srbije, kao i određeni broj drugih dokaza", navodi se u saopštenju.

Tokom saslušanja, Karlino, inače oženjen i otac maloletnog deteta, priznao je sve navode iz optužbe i da je to učinio kako bi lakše dolazio do pedofilskog materijala jer je postao zavisan od gledanja dečje pornografije, navodi srpska policija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen pedofila sa interneta

Izvor: RTS, 01.Apr.2009

Američki FBI, na osnovu podataka MUP-a Srbije, uhapsio sveštenika-pedofila, iz američke savezne države Nju Džersi. Uhapšeni sveštenik Robert Kevin Karlini predstavljao se kao 13-godišnjakinja i kao majka starosti od 25 godina, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije. ..Odeljenje za borbu protiv...

Nastavak na RTS...

Srpska policija otkrila sveštenika pedofila u SAD

Izvor: 24sata, 01.Apr.2009

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala - Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala srpske policije "došli su do podataka o američkoj mreži internet pedofila koja je aktivnosti obavljala duže vreme" i "uspeli su da identifikuju jednog od najaktivnijih članova ove...

Nastavak na 24sata...

Uhapšen u SAD na osnovu podataka MUP-a

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2009

Američki FBI je na osnovu podataka o mreži internet pedofila u SAD koju je otkrio MUP Srbije, uhapsio jednog sveštenika pedofila iz američke savezne države Nju Džersi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala  srpske policije...

Nastavak na Radio 021...

Srpska policija otkrila američkog internet pedofila

Izvor: Politika, 01.Apr.2009

Na osnovu operativnih podataka dobijenih od MUP-a Srbije, američki FBI uhapsio sveštenika Roberta Kevina Karlina ..Policajci Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije otkrili su mrežu internet pedofila i identifikovali američkog sveštenika Roberta Kevina Karlina kao jednog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.