Uhapšen pedofil sa interneta

Američki FBI, na osnovu podataka MUP-a Srbije, uhapsio sveštenika-pedofila, iz američke savezne države Nju Džersi. Uhapšeni sveštenik Robert Kevin Karlini predstavljao se kao 13-godišnjakinja i kao majka starosti od 25 godina, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, došlo je do podataka o mreži internet pedofila koja je svoje aktivnosti obavljala u dužem vremenskom periodu.

Policijski službenici Ministarstva uspeli su da identifikuju jednog od najaktivnijih članova ove grupe.

Prema saznanjima policijskih službenika SBPOK-a radi se o licu po imenu Robert Kevin Karlino, sa prebivalištem u američkoj saveznoj državi Nju Džersi.

Daljim radom otkriveno je da Karlino svoje aktivnosti obavljao u okviru nekoliko pedofilskih grupa. Imao je nekoliko registrovanih lažnih naloga elektronske pošte i naloga u tzv. sobama za čatovanje, u kojima se predstavljao kao 13-ogodišnja devojčica, odnosno kao ženska osoba i majka starosti oko 25 godina.

Takođe, pripadnici Ministarstva su otkrili da je Robert K. Karlino, inače sveštenik u gradu Malaga, Nju Džersi, imao i zaduženje da vodi tzv. "Dečju crkvu", što je podrazumevalo svakodnevni rad sa malom decom.

Američki pravosudni organi su prihvatili operativni policijski materijal MUP-a Republike Srbije i 18. februara 2009. godine započeli sopstvenu istragu.

Karlino oženjen, otac maloletnog deteta

Prema navodima elektronskog novinskog izdanja "The Gloucester County Times" dana 27. 03. 2009. godine američki FBI je na osnovu podataka dobijenih od MUP-a Republike Srbije, uhapsio Roberta Kevina Karlina.

Prilikom pretresa njegove kuće pronađen je pedofilski materijal na čije je postojanje ukazivalo naše Ministarstvo kao i određeni broj drugih dokaza.

Tokom saslušanja, Karlino, inače oženjen i otac maloletnog deteta, priznao je sve navode iz optužbe.

Pored posedovanja i razmene pedofilskog materijala, Karlino je priznao i da se lažno predstavljao kao devojčica i kao dvadesetpetogodišnja majka i izjavio da je to učinio kako bi lakše dolazio do pedofilskog materijala.

Prema njegovim rečima sve to je učinio jer je postao zavistan od gledanja dečje pornografije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво