KINA I IRAN UJEDINJENI U JEDNOJ NAMERI? Oglasio se FBI o situaciji u Americi - imaju mrežu špijuna u SAD?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 22:41

KINA I IRAN UJEDINJENI U JEDNOJ NAMERI? Oglasio se FBI o situaciji u Americi - imaju mrežu špijuna u SAD?

FBI zabrinut za SAD.

 Kina i Iran postaju sve drskiji u svojim pokušajima da ućutkaju disidente na američkom tlu i utiču na politiku SAD, tvrde zvaničnici američkog Federalnog istražnog biroa (FBI). 

Tokom brifinga za novinare o transnacionalnoj represiji, pripadnici kontraobaveštajne službe FBI pozvali su žrtve zastrašivanja da istupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i naveli da FBI prati trend rasta kršenja američkih zakona od stranih autoritarnih režima s ciljem da se izvrši pritisak na pripadnike određene zajednice, prenosi Rojters.    

Zvaničnici FBI tvrde da su vlade nekih zemalja koristile usluge privatnih istražitelja za vršenje nadzora nad disidentima i dodaju da su savezna tužilaštva povodom toga podnela više krivičnih prijava. 

- Koriste se nove taktike i u prethodnim istragama mi nismo uspeli da ustanovimo da su Kina i Iran kršili američke zakone - rekao je jedan od kontraobaveštajaca FBI i dodao da se nada da će FBI uspeti da podigne nivo svesti o ovim problematičnim trendovima i tako alarmira i sektor privatnih istražitelja, i državne i lokalne organe za sprovođenje zakona. 

Zvaničnici FBI ukazali su da su ciljevi transnacionalnih šema represije višestruki, ali da im je ponekad cilj i da utiču na politiku SAD primenom "taktike zlonamernog uticaja". 

- Zaista smo videli prekretnicu u taktici i korišćenju novih obaveštajnih instrumenata koji su tokom poslednjih nekoliko godina promenili i nivo rizika, i nivo pretnji - upozorio je u razgovoru sa novinarima neimenovani zvaničnik FBI.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.