Direktor FBI: Klintonova nije lagala, nije prekršila zakon

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor FBI: Klintonova nije lagala, nije prekršila zakon

Vašington -- Direktor FBI Džejms Komej rekao je u Kongresu da ih Hilari Klinton nije lagala o mejlovima u vreme kada je bila državni sekretar i da nije prekršila zakon.

Komej je u svedočenju pred Nadzornim komitetom Predstavničkog doma rekao da "ni jedan razuman čovek ne bi pokrenuo slučaj zbog njenog korišćenja privatnog servera sa slanje službenih mejlova, koji su sadržali poverljive informacije", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Hilari Klinton je bila na tapetu zbog korišćenja privatnog mejl servera dok je bila državni sekretar SAD, ali je FBI saopštio da nema dokaza za optužnicu.

FBI je pronašao da su Hilari Klinton i njeni saradnici bili ekstremno nemarni korišćenjem elektronske pošte Stejt dipartmenta na privatnim serverima.

“Nekoliko hiljada mejlova koji su u vezi s poslom nisu prosleđeni Stejt dipartmentu. Tri elektronske poruke su klasifikovane, ali nijedan nije obrisan s namerom da se sakriju informacije“, navedeno je iz FBI.

Iako su advokati Klintonove rekli da su serveri počišćeni na način da je nemoguće dalje forenzičko ispitivanje, FBI je uverena da ne postoji negativna namera, ali je navedeno i da postoje dokazi da su bili veoma nepažnjivi.

Takođe, ističe se da FBI nije pronašla dokaz da su mejlovi Klintonove hakovani, ali i da postoji mogućnost da se to dogodilo, ali da hakeri nisu ostavili trag.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.