Zelenskom nije dozvoljeno da se obrati na Pesmi Evrovizije

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 11:40

Zelenskom nije dozvoljeno da se obrati na Pesmi Evrovizije

Organizatori ovogodišnje Pesme Evrovizije odbili su molbu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se preko video veze obrati na finalu tog muzičkog takmičenja, gde je trebalo da pozove svet da nastavi podršku Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.Evropska radiodifuzna unija (EBU) koja vodi Pesmu Evrovizije saopštila je da bi dozvoljavanje Zelenskkom da se obrati prekršilo "nepolitičku prirodu tog događaja"."Uprava Evropske radiodifuzne unije nažalost ne može da odobri" zahtev Zelenskog da se obrati "iako je upućen sa pohvalnim namerama, pošto bi to bilo protiv propisa događaja", saopštili su organizatori.Evrovizija, osnovana 1956. da pomogne kontinentu razorenom ratom nastoji da odvoji muziku od politike. Otvoreno politički tekstovi, znaci i simboli su zabranjeni.Ali, kako navodi AP politika ne može potpuno da bude isključena. Rusija je isključena iz takmičenja posle početka njene invazije na Ukrajinu u februaru 2022. Belorusija je izbačena prethodne godine zbog toga što njena vlada suzbija kritičke glasove.Na prošlogodišnjoj Pesmi Evrovizije pobedila je Ukrajina i Velika Britanija je uskočila da bude domaćin takmičenja ove godine u njeno ime.Nastupi iz 26 zemalja će se takmičiti na finalu Pesme Evrovizije u areni u Liverpulu u subotu a kovoditeljka će biti ukrajinska pevačica Julija Sanina. Nastupiće i prošlogodišnji pobednik Kaluš Orkestar i drugi ukrajinski izvođači i ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenskom nije dozvoljeno da se obrati na Pesmi Evrovizije

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2023

Organizatori ovogodišnje Pesme Evrovizije odbili su molbu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se preko video veze obrati na finalu tog muzičkog takmičenja, gde je trebalo da pozove svet da nastavi podršku Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.