Vernici i sveštenici ponovo protestovali na Kipru zbog pesme za Evroviziju

Izvor: Beta, 19.Maj.2021, 23:47

Vernici i sveštenici ponovo protestovali na Kipru zbog pesme za Evroviziju

Nekoliko desetina pravoslavnih vernika i sveštenika ponovo je danas protestovalo na Kipru zbog pesme koja će tu zemlju predstavljati na Evroviziji.Demonstranti, koji su nosili raspeća, ikone i transparent sa natpisom "Kipar voli Hrista", protestuju zbog pesme "El Diablo" (Djavo) za koju tvrde da promoviše satanizam.Protest ispred zgrade kiparskog javnog servisa bio je drugi zbog te numere grčke pevačice Elene Cagrinu (Tsagrinou) koja predstavlja Kipar na ovogodišnjoj Evroviziji.I javni servis i Cagrinu navode da su protivnici pesme pogrešno razumeli tekst pesme i da ona zapravo govori o lošem odnosu dvoje ljubavnika.Pesma je ušla u finale Evrovizije, koje će biti održano u subotu u Roterdamu.Jedan od sveštenika rekao je okupljenim demonstrantima da pesma ne predstavlja Kipar, već da skrnavi ugled te zemlje."Ona je opasna za našu decu, za naše porodice. Nema šanse da djavo može da donese bilo šta dobro bilo kome", kazao je.Vlada Kipra navodi da poštuje drugačije mišljenje, ali da sloboda izražavanja ne može da bude ukinuta.Uticajna Pravoslavna crkva Kipra tražila je povlačenje pesme u martu, navodeći da predstavlja ruganje moralnim temeljima Kipra "zagovaranjem predavanja djavolu i promovisanjem obožavanja njega".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kiprani protestuju protiv svoje pesme na Evroviziji, tvrde „promoviše satanizam“

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2021, 00:05

Nekoliko desetina pravoslavnih vernika i sveštenika ponovo je protestovalo na Kipru zbog pesme koja će tu zemlju predstavljati na Evroviziji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.