Izvor: B92, 06.Mar.2022, 15:59

"Umetnica mora biti zdrava": Gde je bila Konstrakta pre 20 godina?

Ana Đurić, umetnički Konstrakta, pobedila je na "Beoviziji 2022" i predstavljaće Srbiju na takmičenju za pesmu "Evrovizije". Svojom numerom "In Corpore Sano", izazvaa je veliku pažnju javnosti, međutim, malo ko zna da je ona počela da se bavi muzikom pre 20 godina.

"Mistakemistake" je vokalno instrumentalni sastav osnovan 1997. godine u Beogradu, od strane Ivana Bona (autor i izvođač, inače magistar vajarstva po struci), Edija Bona (producent, aranžer i majstor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvuka, inače doktor astrofizke po struci).

Bendu "Mistakemistake", pripadala je i ona, Konstrakta, a između ostalog i svi ostali članovi muzičke grupe "Zemlja gruva", Milovan Bošković, Ana Janković (Zoe Kida) i Nebojša Anđelković (Šobaja).

Nakon raspada "Mistakemistake", osnovana je čuvena "Zemlja gruva", sa isitm sastavom, smao bez Ivana i Edija. Kasnije je u "Mistakemistake" došla i pevačica Bojana Vunturišević, koja je sada poznata po svojim solo projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.