Ukrajina pobednik Pesme Evrovizije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2022, 08:14

Ukrajina pobednik Pesme Evrovizije

Ukrajinski bend "Kalush Orchestra" pobedio je glasovima publike na takmičenju za Pesmu Evroviziju, koja je time jasno pokazala podršku ratom razorenoj naciji. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naveo je  čestitajući pobedu na Telegramu da će Ukrajina dati sve od sebe da domaćin takmičenja sledeće godine bude lučki grad Mariupolj koji je skoro u potpunosti pod kontrolom ruskih snaga. Zelenski je na Twitteru po objavljivanju pobede napisao "pobednički akord"...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Twiter

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog rata u Ukrajini neizvesno gde će biti naredna Evrovizija, Zelenski kaže: U Marijupolju

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2022

Ukrajina je pobedila na ovogodišnjoj Evroviziji, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je da će dati sve od sebe da njegova zemlja ugosti ovo takmičenje sledeće godine.

Nastavak na Radio 021...

Spot pobedničke pesme Evrovizije među ruševinama: Ako je ‘Stefanija’ himna našeg rata, voleli bi da postane himna naše pobede (VIDEO)

Izvor: Danas, 15.Maj.2022

Ukrajinski bend 'Kalush Orchestra' objavio je video snimljen u ruševinama Irpina i Buče.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.