Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2016, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šveđani optužuju Hrvatsku za plagiranje pjesme za Eurosong (VIDEO)

ZAGREB - Oko hrvatske pjesme za Eurosong nižu se skandali.

Nakon što je Ninu Kraljić zbog stranih autora pjesme za Eurosong napalo Hrvatsko društvo skladatelja, pojavili su se novi problemi.

Švedski mediji raspisali su se o tome da je pjesma "Lighthouse", koju će Nina otpjevati na Eurosongu u Stokholmu, veoma slična pjesmi "Uncover" njihove nacionalne zvijezde Zare Larson, a neki čak smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i kako je riječ o plagijatu.

Kako saznaje Večernji list, za sutra prijepodne je sazvan sastanak stručnog povjerenstva HRT-a, koji je odabrao i predstavnicu i pjesmu za Eurosong. Njegova dužnost je da utvrdi postoje li kakve nepravilnosti, a u podne će o svom zaključku obavijestiti rukovodstvo HRT-a.

Mogući skandal komentarisao je kompozitor i producent Nikša Bratoš.

"Prva tri tona njihova refrena ista su kao prva tri tona drugog dijela pjesme 'Lighthouse' i ponavljaju se. Nedovoljno da bih se oko toga uzbuđivao niti da bih to nazvao plagijatom", rekao muzički stručnjak.



(NN/net.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.