Sprečeni napadi tokom Evrosonga

Izvor: RTS, 30.Maj.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeni napadi tokom Evrosonga

Bezbednosne snage Azerbejdžana sprečile pokušaje terorističkih napada tokom trajanja "Evrosonga". Uhapšeno 40 pripadnika grupe koja je planirala da izvede napad na koncertnu salu u Bakuu, kao i na sedište predsednika Alijeva.

Azerbejdžan je sprečio pokušaje terorističkih napada tokom trajanja "Evrosonga" i uhapsio više desetina osumnjičenih, od kojih je jedan ubijen dok je pružao otpor, saopštilo je Ministarstvo za nacionalnu bezbednost Azerbejdžana.

"Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za nacionalnu bezbednost odlučilo je da ne objavljuje ove informacije tokom 'Pesme Evrovizije' da ne bi izazvali paniku među građanima i stranim gostima", navelo je ministarstvo.

"Glavni cilj uhapšene grupe bio je da izvede terorističke napade u Bakuu tokom 'Pesme Evrovizije', a zahvaljujući preduzetim merama uhapšeno je 40 pripadnika ove grupe", navodi ministarstvo.

Finalno veče "Evrosonga" održano je 26. maja. Grupa je planirala napade na koncertnu salu u kojoj se održavao "Evrosong", na predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, na policijske zgrade, hotele u kojima odsedaju stranci, džamije i druge verske objekte, precizira se u saopštenju.

"Uhapšeni su nabavili ulaznice za Kristalnu halu sa ciljem da počine teroristički akt", zaključuje se u saopštenju Ministarstva za nacionalnu bezbednost.

Služba bezbednosti uhapsila je grupu tokom operacija u Bakuu, Ganži, Sumgajitu i nekim drugim delovima zemlje", dodaje Ministarstvo ne precizirajući datume hapšenja.

Prilikom hapšenja neki od osumnjičenih pružili su oružani otpor, pa je jedan od njih ubijen, navodi se još u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.