Читај ми!

Sprečeni napadi tokom Evrosonga

Bezbednosne snage Azerbejdžana sprečile pokušaje terorističkih napada tokom trajanja "Evrosonga". Uhapšeno 40 pripadnika grupe koja je planirala da izvede napad na koncertnu salu u Bakuu, kao i na sedište predsednika Alijeva.

Azerbejdžan je sprečio pokušaje terorističkih napada tokom trajanja "Evrosonga" i uhapsio više desetina osumnjičenih, od kojih je jedan ubijen dok je pružao otpor, saopštilo je Ministarstvo za nacionalnu bezbednost Azerbejdžana.

"Ministarstvo za nacionalnu bezbednost odlučilo je da ne objavljuje ove informacije tokom 'Pesme Evrovizije' da ne bi izazvali paniku među građanima i stranim gostima", navelo je ministarstvo.

"Glavni cilj uhapšene grupe bio je da izvede terorističke napade u Bakuu tokom 'Pesme Evrovizije', a zahvaljujući preduzetim merama uhapšeno je 40 pripadnika ove grupe", navodi ministarstvo.

Finalno veče "Evrosonga" održano je 26. maja. Grupa je planirala napade na koncertnu salu u kojoj se održavao "Evrosong", na predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, na policijske zgrade, hotele u kojima odsedaju stranci, džamije i druge verske objekte, precizira se u saopštenju.

"Uhapšeni su nabavili ulaznice za Kristalnu halu sa ciljem da počine teroristički akt", zaključuje se u saopštenju Ministarstva za nacionalnu bezbednost.

Služba bezbednosti uhapsila je grupu tokom operacija u Bakuu, Ganži, Sumgajitu i nekim drugim delovima zemlje", dodaje Ministarstvo ne precizirajući datume hapšenja.

Prilikom hapšenja neki od osumnjičenih pružili su oružani otpor, pa je jedan od njih ubijen, navodi se još u saopštenju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво