Sedam britanskih gradova na konkursu za domaćina Evrosonga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2022, 13:18

Sedam britanskih gradova na konkursu za domaćina Evrosonga

Sedam britanskih gradova izabrano je da učestvuju na konkursu za domaćina naredne Pesme Evrovizije koju zbog ruskog napada organizuje Velika Britanija u ime Ukrajine.

Kako prenosi BBC, od 20 gradova koji su izrazili interes da budu domaćin poznatog takmičenja, prihvaćene su prijave Birmingema, Glazgova, Lidsa, Liverpula, Mančestera, Njukasla i Šefilda.

Gradovi poput Londona i Belfasta su isključeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a odluka će biti doneta na jesen.

Evrovizija je poslednji put održana u Velikoj Britaniji 1998., i to u Birmingemu. Ta zemlja je osam puta bila domaćin takmičenja za najbolju evropsku pesmu koje svake godine prate desetine miliona gledalaca.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.