Sat otkucava: Evo kako možete da glasate za svog favorita na Evroviziji

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 14:10

Sat otkucava: Evo kako možete da glasate za svog favorita na Evroviziji

U ovogodišnjem finalu Evrovizije biće primenjen novi sistem glasanja, odnosno uvedene su promene koje će omogućiti svim ljudima na svetu da glasaju za svoje favorite, a ne samo onima čiji su predstavnici izborili finale.

Kako stoji na službenoj stranici Evrovizije, u finalu će uz publiku pravo glasa imati i žiri, a gledaoci će moći da glasaju na nekoliko načina. Glasaće se uz pomoć aplikacije, SMS-om, na internet stranici www.esx.vote i pozivom. Glasate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li u aplikaciji, procedura je identična kao za SMS ili poziv, samo što će ceo proces umesto vas odraditi aplikacija.

Gledaoci čije zemlje uččestvuju u finalu imaće na raspolaganju sve verzije glasanja, dok će gledaocima zemalja koje ne učestvuju u finalu biti omogućeno glasanje putem aplikacije i veb-stranice.

Važno je spomenuti i da će glasanje trajati 40 minuta, a započinje odmah nakon što se otpeva poslednja pesma i, kao što je već verovatno svima poznato, ne možete glasati za predstavnika svoje zemlje.

Nadalje, deset pesama koje skupe najviše glasova iz zemalja koje ne učestvuju, odnosno ostatka sveta, dobiće bodove od 1 do 12 i oni će se vrednovati kao glasovi jedne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRAMNI POTEZ FRANCUSKE PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI! Iskalila sav bes uživo u programu i uvredila milione gledalaca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 09:14

Ovakvo ponašanje je nedopustivo na muzičkom takmičenju!..Sinoć je održano veliko finale Evrovizije 2023 u Liverpulu, a sistem glasanja je bio drugačiji u odnosu na prethnodne godine...Novitet je taj da su ovoga puta ljudi širom sveta mogli da glasaju za svoje favorite, a ne samo oni čiji su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.