Rambo Amadeus: Na Evroviziji ću promovisati turizam Crne Gore

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambo Amadeus: Na Evroviziji ću promovisati turizam Crne Gore

Rambo Amadeus predstavljaće Crnu Goru na Evroviziji u maju 2012. u Azerbejdžanu. Budući da je reč o avangardnom umetniku, ova njegova odluka je prilično iznenađujuća, a muzičar objašnjava da sve ovo radi da bi pomogao razvoju turizma u Crnoj Gori.

- Moj zadatak je da ovim projektom dodatno brendiram Crnu Goru kao atraktivnu turističku destinaciju, što je mnogo inspirativnije i teže od pravljenja same pesme. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Intenzivan razvoj turizma u Crnoj Gori ubrzaće razvoj čitave regije i otvoriti mnogo radnih mesta. Moje pojavljivanje na Evrosongu je samo mudro odabrano sredstvo da se taj kompleksni cilj ostvari - kaže Rambo koji je inače završio Fakultet za turizam, pa onda i ne čudi njegova muzičko-turistička misija u Azerbejdžanu. Takođe, ovaj vredan i svestrani umetnik, ambasador UNICEF-a, kaže da mrzi slobodno vreme i dokolicu.

- Nerad posmatram kao oblik teškog mentalnog oboljenja, i bežim od neradnika glavom bez obzira u strahu da me ne zaraze!

Crna Gora prošle godine nije imala predstavnika na Evrosongu, a odluku da ove godine to bude Rambo Amadeus ovako je za list "Pobjeda” obrazložio Rade Vojvodić, generalni direktor RT Crne Gore:

- Rambo Amadeus nije tipičan predstavnik ovog podneblja, niti je tipičan muzičar. Ima jednu važnu crtu koja ga odvaja od ostalih muzičara: popularan je u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji, a još je i ambasador UNICEF-a. Sve to je sjajna preporuka i velika mogućnost za promociju Crne Gore kao države - rekao je Vojvodić.

Rambo Amadeus će evrovizijsku pesmu raditi u Ljubljani, u studiju kod slovenačkog muzičara Manjifika.

Povezane vesti: Rambo Amadeus predstavnik Crne Gore na Evroviziji

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.