Porošenko ne ide na Evroviziju: Poginuli su civili

Izvor: B92, 13.Maj.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko ne ide na Evroviziju: "Poginuli su civili"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da ne prisustvuje finalu Evrovizije u Kijevu jer su u granatiranju na istoku zemlje navodno poginulo četvoro civila.

"Planirao sam da prisustvujem finalu sa (suprugom) Marinom i pozvao naše borce i hendikepirane ljude da podrže Ukrajinu", napisao je Porošenko na Fejsbuku.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako je dodao, "zbog granatiranja Avdijevke i smrti miroljubivih civila odlučio sam da otkažem prisustvo na finalu Evrovizije", prenosi AFP.

Ranije je ukrajinski zvaničnik zadužen za region Donjecka Pavlo Žebrivski optužio proruske snage za ubistvo četiri civila na istoku zemlje samo nekoliko sati pre početka Evrovizije u Kijevu.

On je na Fejsbuku naveo da su tri žene i jedan muškarac poginuli kada je granata pogodila jedan stambeni blok.

Avdijevka je predgrađe Donjecka koji je pod kontrolom proruskih snaga i nalazi se oko 500 kilometara istočno od Kijeva gde se okupilo hiljade stranih turista da prati ovogodišnju Pesmu Evrovizije, navodi francuska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Ukrajine Porošenko zbog poginulih na istoku nije na takmičenju Evrovizije

Izvor: Beta, 13.Maj.2017

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je večeras da je otkazao svoje planirano prisustvo finalu takmičenja za "Pesmu Evrovozije" koje se održava u Кijevu, zbog borbi na istoku Ukrajine u kojima je poginulo četvoro civila."Pesma Evrovizije je veoma važan događaj za Ukrajinu. Marina (suprugom)...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.