ODLAZAK JUGOSLOVENSKE DIVE: Preminula Lola Novaković!

Izvor: NiskeVesti.rs, 03.Apr.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLAZAK JUGOSLOVENSKE DIVE: Preminula Lola Novaković!

Poznata jugoslovenska i srpska pevačica Zorana Lola Novaković preminula je u 81. godini života.

Lola Novaković rođena je 25. aprila 1935. godine u Beogradu.
Izuzetno popularna bila je tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka. Kao predstavnica Jugoslavije, 1962. godine je sa kompozicijom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto na takmičenju za "Pesmu Evrovizije".
Lola je zvanično počela >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << svoju karijeru 1957. kada je primljena u Radio Beograd kao stalna vokalna solistkinja i iste godine je sa zapaženim uspehom branila državne boje na sajmu u Lajpcigu.
Tada je snimila prvu ploču za diskografsku kuću DEKA sa pesmama "Alisa u zemlji čuda" i kubanskim hitom "Babalu" na španskom jeziku.
Ostatak teksta pročitajte na Kurir.rs




Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.