Majka Teye Dore o njenom detinjstvu: Dala sam otkaz da bih je školovala

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 21:34

Majka Teye Dore o njenom detinjstvu: "Dala sam otkaz da bih je školovala"

Otkako je pre samo nekoliko dana odnela pobedu na srpskoj Pesmi za Evroviziju, javnost sve više intrigira ko je zapravo Teya Dora, koja će nas uu Malmeu predstavljati sa pesmom "Ramonda".

Zato sve više informacija o njenom privatnom životu isplivava u javnost, a ovoga puta neke od njih je sa javnošću podelila njena majka, Jasna Jojić. Ona je opisala kako je izgledalo njeno detinjstvo i školovanje. Naime, Teodora je vrlo mlada dobila stipendiju na poznatom koledžu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Berkli, a njen izvanredan talenat za muziku profesori su primetili kada joj je bio tek šest godina.

Majka ju je odgajala sama, o čemu je Jasna najpre progovorila.

"Bilo je jako teško, Teodora je od samog detinjstva pokazivala neverovatan talenat. Ona je previše rano krenula u muzičku školu i došlo je do raskoraka između razreda. Javnost to ne zna, ali ona je sedmi i osmi razred osnovne škole završila u jednoj godini kako bi mogla da nastavi sa srednjom muzičkom školom. Stipendiju za Berkli je dobila kada je imala samo 16 godina. Uspela sam da donesem dobru odluku i da je pustim u Ameriku tek kada postane punoletna. Taj odlazak u Ameriku je za mene bio jedan težak trenutak sa moralne strane, pitala sam se da li treba tako mlado biće u Ameriku u grad u kojem nikog ne poznajemo. S druge strane, tu je i finansijski trenutak. Ona jeste dobila stipendiju, ali sem školovanja sve drugo je trebalo plaćati. Morala sam da joj finansiram život, hranu, kao i zdravstveno osiguranje koje je bilo papreno skupo. Tada sam dala otkaz u novinama kako bih mogla da izdajem časopise i knjige da bih zaradila više novca. Srećom, na taj način sam uspela da isfinansiram sve. Ubrzo je i Teodora dobila posao, 4 sata je radila u sekretarijatu na fakultetu i onda je sve došlo na svoje", priča majka Teya Dore i nastavlja:

"Teodorin otac je bio živ, ali je radio na Kipru. Imala sam njegovu snažnu podršku, a ona je leto provodila sa njim. Međutim, njeno vaspitavanje i usmeravanje je bilo na meni, što je najteže. Ona kada ode kod tate, oni se igraju, sve je lepo i fensi, a ja sam morala da joj dajem životne smernice i da je spremim za život. Učila sam je da dobro razmisli pre nego što neku odluku donese i trudila sam se da je naučim da između dobra i zla uvek izabere dobro jer se to isplati na kraju."

Jasna se prisetila i toga kakva je Teodora bila u detinjstvu, kao i jedne anegdote.

"Zaista je bila dobro dete i iskreno teško mi je da se setim nečega. Meni je najspektakularnija bila volja koja se s vremena na vreme pojavljivala u njoj. Kada je imala šest godina ona je prolazila kroz park, videla je kako prolaze deca i pitala me je: "Gde idu ta deca?", ja sam joj rekla da idu u muzičku školu, ona je odgovorila: "Hoću i ja". Tako je sve krenulo. Profesorka jedna je procenila njen talenat kao veliki, a Teodora je bila veoma istrajna. Pokušavala sam da je odvratim od toga, da je zovem da se igramo, ali ona je želela da svira klavir umesto toga. Nakon što su je testirali poslali su dopis Ministarstvu i oni su dopustili da umesto u trećem razredu osnovne škole, krene u muzičku školu sa svega šest godina", ispričala je Jasna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.