Izrael odustaje?

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 13:52

Izrael odustaje?

Nakon što su se pojavili navodi da bi Izrael mogao da bude diskvalifikovan sa Evrovizije, oni su se i oglasili.

Izraelska pesma kojom će se predstavljati na Evroviziji pod nazivom Oktobarska kiša sadrži političku poruku, stoga je Evropska radiodifuzna unija razmatrala da li da cenzuriše pesmu.

Izraelci su se sada oglasili i istakli kako će odustati od Evrovizije ukoliko budu cenzurisani. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"To znači da ukoliko pesma nije odobrena od strane Evropske radiodifuzne unije, Izrael neće učestvovati na predstojećem takmičenju u Švedskoj", rekli su Izraelci.

Podsetimo, mediji javljaju da pesma aludira na napade Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, većinom civila i oteto i u Pojas Gaze odvedeno više od 250 talaca.

U izraelskim napadima na Gazu u znak odmazde poginulo je više od 29.000 ljudi, najviše žena i dece.

Neki aktivisti su pozvali da se Izraelu zabrani učešće na takmičenju zbog rata u Gazi, ali EBU smatra da toj zemlji valja dozvoliti učešće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.