I njih da pobedimo! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Jun.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I njih da pobedimo! (VIDEO)

Poznati svi finalisti ovogodišnje Pesme Evrovizije! Crna Gora i Slovenija u finalu, Bojana, spremi se!

Publika i žiri su nakon održane druge polufinalne večeri odlučili da u finale Eurosonga u subotu, 23. maja pošalju Švedsku, Norvešku, Crnu Goru, Kipar, Sloveniju, Poljsku, Azerbejdžan, Letoniju,Litvaniju i Izrael!

Drugo polufinale je proteklo u znaku balada, pokoje “brže” pesme, malo plesa i elemenata jednog “ora”, koje je na bini Eurosonga zaigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nenad Knežević Knez, predstavnik Crne Gore sa pratećim vokalima.



Izvor: YouTube

Publika je svaku numeru ispratila gromoglasnim aplauzom, koji se za nijansu pojačavao kada bi neki lepuškasti izvođač stao na binu (čitaj, a onda i gledaj: Izrael, Švedska, Švajcarska, Letonija …)

Zanimljvo je da je i ovo veče, poput prvog polufinala, pokazalo da Eurosong više niko neće nazivati “paradom kiča”, ali i da više ne slušamo “lake note”, već zanimljive, dobre kompozicije koje će sigurno živeti i posle ovog festivala.



Izvor: YouTube

Par zanimljivosti vezane za takmičare koji su se predstavili druge polufinalne večeri: Znate li da je predstavnica Irske sedamnaestogodišnjakinja Moli, koja još nije izdala album? A, da Izraelac ima 16 godina i da je učešće na Eurosongu “kupio” pobedom u talent šou? Ne! A, da lepotica iz Letonije ima tet preko celih grudi ili da je predstavnik Azerbejdžana nastupao na Eurosongu u Beogradu kao prateći vokal? Onda gledajte finale!



Izvor: YouTube

Iz prvog polufinala u finale plasirali su se Albanija, Jermenija, Rusija, Rumunija, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Belgija i Srbija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.