Gradi se Grad šatora zbog Eurosonga u Tel Avivu

Izvor: Tracara.com, 22.Jan.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se Grad šatora zbog Eurosonga u Tel Avivu

Dve hiljade turista koji u maju nameravaju da dođu na Eurosong u Tel Aviv moći će umesto smeštaja u skupim hotelima da izaberu “urbano kampovanje”. Gradske vlasti objavile su da će turistima ponuditi bazično kampovanje, ali i luksuzniju varijantu. “Grad šatora” će biti podignut u parku Jarkon, nedaleko od dvorane u kojoj će Eurosong biti održan, i imaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << sve potrebne sadržaje kakvi obično prate kampovanje. Očekuje se da će evropsko pevačko televizijsko takmičenje privući najmanje 10.000 inostranih turista u Tel Aviv, grad s nešto više od 400.000 stanovnika. Gradonačelnik Ron Huldai objavio je da će cene kampovanja biti pristupačne, ali konkretne brojke nije izneo. To će svakako biti dobra opcija za deo turista jer su ionako visoke cene hotelskog smeštaja u Tel Avivu “odletele u nebo” za vreme održavanja Eurosonga. Izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila je na Eurosongu 2018 u Lisabonu i tako Izraelu omogućila ovogodišnje domaćinstvo. Niz međunarodnih kulturnih radnika kritikovalo je odluku da se Izraelu dopusti organizacija Eurosonga i pozivaju na bojkot događaja, optužujući izraelsku vladu za sistemsko kršenje ljudskih prava Palestinaca.

Nastavak na Tracara.com...






Povezane vesti

Izraelci prave grad šatora za posetioce koji dođu na Evroviziju

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 09:05

Izrael očekuje da oko 10.000 posetilaca iz inostranstva doputuje u Tel Aviv povodom nadmetanja za pesmu Evrovizije u maju, a hotelske sobe i stanovi za izdavanje širom grada su već razgrabljeni po velikim cenama...Za mlade i one koji se tako osećaju, telavivska opština planira da pripremi mesto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.