Izraelci prave grad šatora za posetioce koji dođu na Evroviziju

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelci prave grad šatora za posetioce koji dođu na Evroviziju

Izrael očekuje da oko 10.000 posetilaca iz inostranstva doputuje u Tel Aviv povodom nadmetanja za pesmu Evrovizije u maju, a hotelske sobe i stanovi za izdavanje širom grada su već razgrabljeni po velikim cenama.

Za mlade i one koji se tako osećaju, telavivska opština planira da pripremi mesto za kampovanje u parku Jarkon, pored EXPO Tel Aviva, gde će se takmičenje održati. Grad šatora moći će da primi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 2.000 gostiju i nudiće tri nivoa smeštaja.

Prvi će biti osnovna opcija, da gosti sami donesu svoje šatore ili tamo iznajme kamping opremu. Druga opcija je malo skuplja - takozvani glamur i kamping, a treća su luksuzni karavani potpuno opremljeni kupatilima i klima-uređajima, navode izraelski meidji.

U gradu šatora biće takođe mesta za tuširanje, rekreaciju i žurke, štandovi s hranom i pićem i bicikli za iznajmljivanje. Biće organizovan i prevoz od tog mesta do Evrovizijskog sela.

Nadmetanje će se održati od 14. do 18 maja, a grad šatora će ostati na istom mestu do juna, gde će služiti za goste koji dolaze na najveći godišnji događaj Paradu gej ponosa u Tel Avivu.

"Opština Tel Aviv - Jafa planira da bude domaćin izuzetnom evrovizijskom iskustvu za hiljade turista koji će, kako se očekuje, posetiti Tel Aviv", rekao je gradonačelnik Tel Aviva Ron Huldai.

On je objasnio da je grad šatora samo jedna od inicijativa na kojoj se radi kako bi se turistima omogućilo da uživaju u svemu što Tel Aviv može da pruži.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.