Glumci ogorčeni: Šerifovićka nije za Narodno pozorište!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci ogorčeni: Šerifovićka nije za Narodno pozorište!

Evrovizijska pobednica Marija Šerifović zakazala je koncert u Narodnom pozorištu, što pojedini glumci smatraju "degradacijom kulturnih ustanova".

"Narodno pozorište nije mesto za njen nastup zbog muzike koju izvodi. Ne sećam se da je u nacionalnom teatru pevao neki izvođač popularne muzike. Ne znam zašto je tu odabrala da drži koncert. Drugo mesto bi bilo primerenije", rekla je glumica Gorica Popović srpskim medijima.

Slično misle i Žarko Stepanov, glumac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je na društvenim mrežama napisao: "Umetničko veče Marije Šerifović. Biće sutra: Hoćeš da gledamo Obično veče Laneta Gutovića ili umetničko veče Marije Šerifović u Narodnom? Ne znam, možda je ovo drugo umetničkije".

Njegov kolega Pavle Jerinić, dobitnik nagrade "Petar Banićević", najoštrije kritikuje odluku uprave da vrata pozorišta otvori za pobednicu Evrovizije.

"Blam. Blam. I blam. Stop degradaciji i retardaciji kulturnih ustanova. Stop eksploataciji i eksploatatorima", napisao je Jerinić.

Vršilac dužnosti upravnika Dejan Savić smatra da je koncert Marije Šerifović samo prilika da kuća dobro zaradi.

- Dragana Mirković i Ðorđe Balašević su držali koncerte u Narodnom pozorištu. Ovde je sniman i rijaliti sa našim ministrom kulture u glavnoj ulozi ("Ja imam talenat", prim. aut.) i niko se nije bunio. Na njen koncert dolaze ljudi koji ne idu u pozorište, a ovo će biti prilika da vide lepote naše kuće i da se neko možda vrati. Mi ćemo zaraditi pola miliona dinara. Marija je pobednica Evrovizije i dovela je svet u Beograd - kaže Savić.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.