Glumci osudili koncert evrovizijske pobednice: Narodno pozorište nije mesto za takav nastup

Izvor: B92, 02.Feb.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci osudili koncert evrovizijske pobednice: "Narodno pozorište nije mesto za takav nastup"

Evrovizijska pobednica Marija Šerifović zakazala je koncert u Narodnom pozorištu, što pojedini glumci smatraju "degradacijom kulturnih ustanova".

Pevačica Marija Šerifović održaće koncert 25. marta u Narodnom pozorištu u Beogradu, što je izazvalo negativne komentare pojedinih glumaca, koji smatraju da "ne bi trebalo da peva u teatru, jer je to degradacija kulturnih ustanova".

"Narodno pozorište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije mesto za njen nasup zbog muzike koju izvodi. Ne sećam se da je u nacionalnom teatru pevao neki izvođač popularne muzike. Ne znam zašto je tu odabrala da drži koncert. Drugo mesto bi bilo primerenije. Marija bi mogla da napuni Sava centar ili Dom sindikata više puta. Obožavam kako ona peva i poznajem celu njenu porodicu. Nije to krivica ni pozorišta nego način da se kroz izdavanje prostora nešto i zaradi", rekla je glumica Gorica Popović "Kuriru".

Slično misle i Žarko Stepanov, glumac koji je na društvenim mrežama napisao: "Umetničko veče Marije Šerifović. Biće sutra 'hoćeš da gledamo Obično veče Laneta Gutovića ili umetničko veče Marije Šerifović u Narodnom? Ne znam, možda je ovo drugo umetničkije", ali i Pavle Jerenić.

Inače, mnogi glumci se pribojavaju da će Mariji na koncertu u Narodnom pozorištu gošća biti koleginica iz Žirija Granda Jelena Karleuša. Njih dve su već zajedno nastupale na Marijinom koncertu u Banjaluci, a kako je Marija najavila, i u Zetri u Sarajevu će s njom na bini stajati neko iz žirija Zvezdi Granda, pa se smatra da će JK nastupati na celoj turneji evrovizijske pobednice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glumci ogorčeni: Šerifovićka nije za Narodno pozorište!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2016, 10:17

Evrovizijska pobednica Marija Šerifović zakazala je koncert u Narodnom pozorištu, što pojedini glumci smatraju "degradacijom kulturnih ustanova"..."Narodno pozorište nije mesto za njen nastup zbog muzike koju izvodi. Ne sećam se da je u nacionalnom teatru pevao neki izvođač popularne muzike....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.