Evrovizija 2017: Pobednik je Portugal i Salvador Sobral! VIDEO

Izvor: Svet plus, 14.Maj.2017, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrovizija 2017: Pobednik je Portugal i Salvador Sobral! VIDEO

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja Evrovizija 2017 je Portugal i Salvador Sobral sa pesmom "Amar pelos dois". Ovaj mladi pevač veliku pažnju javnosti privukao je pre samog takmičenja zbog svog anđeoskog glasa, te je opravdao epitet favorita i poneo titulu pobednika na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrope.

Za pobedu na najpopularnijem evropskom takmičenju "Evrovizija 2017" kada je muzika >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u pitanju borilo se 26 zemalja. Srpska predstavnica Tijana Bogićević nije uspela da se plasira u velio finale, ali je svoju zemlju predstavila na dostojan način. Takmičenje je otvoreno nastupom Izraela, a kao poslednja država nastupila je Farncuska i zatim je počelo glasanje. Predstavnici svih 26 zemalja dali su sve od sebe kako bi se najbolje moguće pokazali pred evropskom publikom. Od samog početka Portugal je preuzeo ulogu favorita, ali i predstavnici Bugarske, Italije, Norveške i Švedske. Nakon glasanja  na samom kraju i zvanično je potvrđeno da pobedu na takmičenju Evrovizija 2017, održanoj u Kijevu odnosi Portugal sa pesmom "Amar pelos dios". Pogledjte pobedničku pesmu.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portugalac Sobral pobednik 62. Evrovizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2017

Mimo predviđanja evropskih kladionica da je Italija glavni favorit na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, iz Kijeva kao pobednik izlazi Portugal i sjajni pevač Salvador Sobral...Njegova interpretacija balade očarala je Evropu...Glasovima žirija televizijskih centara i publike širom kontinenta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.